PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȘCOALA ONLINE A GOLIT BUZUNARELE PĂRINȚILOR

ȘCOALA ONLINE A GOLIT BUZUNARELE PĂRINȚILOR

de Andrei Oprescu
50 vizualizări

Organizația Salvați Copiii România a derulat în luna februarie un sondaj printre părinții elevilor români. Datele reflectă imaginea învățământului românesc. Pentru că autoritățile au bâjbâit în declarații și măsuri, tabletele au venit târziu, profesorii s-au acomodat greu, iar sprijinul pentru elevi a întârziat, mulți părinți au preluat frâiele educației. 95% dintre părinți afirmă că au avut cheltuieli pentru școala copiilor, în pandemie. Costul total mediu al părinților pentru a susține educația este de 6.798 de lei, după însumarea cheltuielilor. Echipamentele pentru educația online se traduc într-un cost mediu de 5.800 de lei pe familie, costul mediu pentru cei care accesează servicii de tip Școală după școală a fost deaproximativ 4.200 de lei, o valoare dublă comparativ cu anul 2018, arată studiul Salvați Copiii. Aproape jumătate dintre părinți au alocat peste 5.000 de lei educației copiilor, în condițiile în care școala s-a desfășurat preponderent în online. Banii s-au dus pe:

CHELTUIELI CU ȘCOALA ONLINE

echipamente IT și manuale școlare

materiale igienico-sanitare

alimentație

Părinții au alocat în acest an bani mai mulți pentru pregătirea suplimentară a elevilor. Pentur că mulți nu au reușit să țină pasul cu orele online, părinții au apelat la servicii de tip Afterschool și meditații. Serviciile de tip Școală după școală au cresc ca incidență de la aproximativ 10% în 2018 la 20%. Costul mediu pentru cei care accesează acest tip de servicii este de aproximativ 4.200 de lei. Pe locul II s-au situat costurile privind achiziția de laptop / tabletă, telefon mobil sau echipamente periferice. Toate aceste echipamente se traduc într-un cost mediu de 5800 de lei pe familie. 7 din 10 părinți care au răspuns la chestionar au făcut cel puțin o achiziție de astfel de echipamente. Costurile pentru meditații s-au plasat pe locul III cu un cost mediu de 2.500 de lei. Cum vechile obiceiuri nu dispar ușor, chiar dacă elevii au învățat în majoritatea timpului de acasă, părinții au achitat totuși costurile pentru fondul clasei și al școlii, în 2018 studiile Salvați Copiii estimând că acest fond este obligatoriu pentru 13% dintre părinți.

BUGET ALOCAT DE PĂRINȚI PENTRU EDUCAȚIA ÎN PANDEMIE

*servicii ȘCOALĂ DUPĂ ȘCOALĂ- 4200 de lei

*echipamente (laptop, telefon, tableta)- 5800 de lei

*meditații -2500 de lei

*fondul clasei și fondul școlii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe