PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ŞCOLI CA ÎN EVUL MEDIU – VIDEO

ŞCOLI CA ÎN EVUL MEDIU – VIDEO

de admin
57 vizualizări

Desi pare greu de crezut, sunt inca elevi care vor fi nevoiti sa foloseasca si in anul scolar 2014-2015 toaletele din curtile scolilor. In mai multe localitati din judetul Dambovita scolile au ramas la nivelul de ev mediu si asta pentru ca investitiile lipsesc iar copiii care invata in aceste locuri nu beneficiaza nici macar de grup sanitar. Anul trecut peste 20 de unitati scolare din judetul Dambovita au inceput anul fara avize sanitare., iar altor 120 de unitati le-au fost respinse solicitarile pentru certificat de conformitate, din cauza neregulilor constatate de controalele Directiei de Sanatate Publica. Cele mai multe aveau grupurile sanitare amplasate in curtea scolii, iar situatia se va repeta si anul acesta.
Dupa ce ca multi elevi se vor afla si in anul scolar 2014-2015 in situatia de a merge la scoala pe jos, din lipsa microbuzelor scolare, acestia vor fi nevoiti sa foloseaca in continuare WC-urile vechi si darapanate din curtea scolii. Asta pentru ca foarte multe primarii din judetul Dambovita nu au reusit sa rezolve nici in aceasta vacanta problema igienei si grupurilor sanitare din scoli. Potrivit Inspectoratului Şcolar Dâmboviţa, la nivelul judetului localitatile in care scolile nu dispun deloc de dotari sanitare sunt:
Localităţi cu şcoli cu toaleta în curte:
-Şelaru
-Răscăieţi
-Râu Alb
-Bărbuleţu
-Corbii Mari
-Vizureşti
Sperante nu sunt nici pentru acest an scolar, asa ca daca unii vor fi primiti in sali de clasa curate, cu mobilier nou si toalete , altii vor avea din nou parte de WC-uri in curtea scolii neracordate la apa curenta. La Corbii Mari primarul Anghel Constantin, spune ca in localitate sunt mai multe scoli in aceasta situatie, insa nu sunt fonduri pentru dotarea lor.
Nici in localitatea Şelaru, lucrurile nu stau mai bine. Primarul recunoaste ca si anul acesta elevii scolilor din Fierbinţi si Glogoveanu vor merge la toaletele din curtea scolii. Edilul spune ca bugetul este foarte redus si nu exista posibilitatea ca in acest an sa se rezolve problema toaletelor.
Situatia scolilor din judetul Dambovita se regaseste si in alte unitati de invatamant din judetele din sudul Munteniei. Si in Teleorman, Giurgiu , Arges si Prahova sunt scoli care nu dispun de grupuri sanitare. Si in aceste judete sute de unitati nu au primit anul trecut aviz sanitar.

Reporter: Cătălina Sandu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe