PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SCRISORI DE LA POLITIE

SCRISORI DE LA POLITIE

de admin
37 vizualizări

Politistii le trimit scrisori targovistenilor! Cei care vor cauta in aceste zile in cutiile postale, vor gasi o scrisoare din partea politiei, prin care sunt avertizati sa isi pazeasca locuintele de hoti. In ultimul an, aceste infractiuni s-au inmultit, in special in Targoviste si Gaesti. Acum, oamenii legii incearca sa ii convinga pe damboviteni sa isi ia asigure locuintele impotriva hotilor.

In aceste zile, politistii sunt si postasi. Intra in toate scarile de bloc si merg la toate casele din Targoviste, pentru a lasa scrisorile cu recomandari impotriva spargatorilor de locuinte. Campania de prevenire este desfasurata in parteneriat cu o firma de asigurari si a fost initiata ca urmare a cresterii alarmante a numarului de furturi din gospodarii si locuinte. De multe ori, de vina sunt si proprietarii, care parca ii invita pe hoti la ei acasa. O noua moda este sa te lauzi pe retelele de socializare ca pleci in concediu sau cu bunurile de valoare pe care le ai.

Politistii spun ca de cele mai multe ori, hotii actioneaza la pont. Tintesc locuinte luxoase, unde stiu ca vor gasi tablouri de valoare, bijuterii si sume mari de bani. In aceasta categorie intra si casele de vacante. Mai rar, sunt nevoiti sa insele sistemele de supraveghere sau de monitorizare a locuintelor. De obicei gasesc un geam deschis sau o usa lasata descuiata.

http://www.youtube.com/watch?v=melSd4oQ3EU

Trebuie precizat si ca asigurarea obligatorie a locuintei nu este valabila in cazul furturilor. Pentru a fi despagubiti, aveti nevoie de o asigurare completa, care va costa mai mult.

Anul trecut in Dambovita, au fost comise 5900 de furturi, cele mai multe in Targoviste si Gaesti, iar cele mai putine in Titu si Fieni. Cele mai multe furturi comise au fost din locuinte, 557.

ECHIPA: Madalina Zabava / Eduard Leasa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe