PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE DAU CA PÂINEA CALDĂ! – VIDEO

SE DAU CA PÂINEA CALDĂ! – VIDEO

de admin
5 vizualizări

Se dau ca painea calda! Daca anul trecut multe au expirat, in aceasta vara tichetele Rabla par sa fie la mare cautare. Cei care vor sa isi cumpere o masina noua, beneficiind de finantare prin acest program, trebuie sa se grabeasca. Autoritatile anunta ca au dat mai mult de jumatate din tichete, iar programul s-ar putea incheia in acest an cu o luna, doua mai devreme. De Rabla s-au grabit sa profite si multe firme si institutii publice din Regiunea Sud-Muntenia.
Aproape 3000 de autoturisme vechi au ajuns la fier vechi in fiecare luna, din cele trei care au trecut de la inceperea programului. Autoritatile anunta ca din cele 17000 de tichete rabla s-au dat mai mult de jumatate. Anul acesta, programul a suferit cateva modificari: de exemplu cei care au vrut sa scape de masinile vechi in cadrul programului s-au inscris direct la dealer-ul auto, tichetele se repartieaza online si nu pot fi vandute decat o singura data. Autoritatile ii avertizeaza pe cei interesati sa scape de rablele din curte sau din garaj: programul s-ar putea incheia mai devreme cu o luna, doua in acest an, fata de termenul stabilit initial pentru sfarsitul lui noiembrie. Vestea buna este ca Ministerul Mediului vrea sa continue programul si anul viitor, ceea ce ii bucura si pe dealerii auto, fiind singura lor sansa de supravietuire.

Institutiile publice si firmele s-au grabit si ele sa prinda macar un tichet. In Regiunea Sud-Muntenia, cele mai mai multe primarii carora le-au fost aprobate tichete rabla sunt din judetul Ialomita. Au fost aprobate insa cereri si penrtu primarii din Teleorman, Agentia pentru Protectia Mediului Dolj sau Directia de Asistenta Sociala Targoviste.
Solicitarile au fost mai multe in randul operatorilor economici. In Regiunea Sud Muntenia, cele mai multe cereri aprobate sau fost in Prahova si Arges. Recordul este detinut de doua firma de transport din Prahova, cu cate 30 de autovehicule de fiecare aprobate, valoarea finantarii fiind in fiecare caz de 195.000 de lei.

Mădălina Zăbavă
Ciprian Rusa

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe