PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE LASĂ CU GREVĂ GENERALĂ – VIDEO

SE LASĂ CU GREVĂ GENERALĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

Pe 14 noiembrie, medicii hotărăsc soarta sistemului sanitar

 

Buzunarele medicilor vor tremura si anul viitor. Guvernul a luat decizia de a ingheta salariile angajatilor din sanatate si in anul 2014, cuantumul brut al salariilor de baza si sporurile vor fi mentinute la acelasi nivel cu luna decembrie 2013.  Dezamagiti de faptul ca de mai bine de 4 ani nu au mai primit niciun ban pentru munca prestata, medicii sunt hotarati ca pe 14 noiembrie sa se intalneasca si sa stabileasca data grevei de avertisment dar mai ales data grevei generale.

 

Cu sperante prea mari in actuala guvernare, reprezentantii din sanatate se declara acum dezamagiti si tradati.  Medicii sustin ca nu au cerut executivului imposibilul ci doar ceea ce a promis prin programul de guvernare. Mai mult, acestia sunt decisi ca pe data de 14 noiembrie sa stabileasca zilele in care vor demara greva de avertisment si respectiv greva generala.

 

Cuantumul brut al salariilor de baza si sporurilor acordate bugetarilor va fi mentinut anul viitor la acelasi nivel cu luna decembrie 2013,  fara sa fie aplicata valoarea de referinta din Legea salarizarii unitare.

In consecinta, angajatii din sanatate sunt hotarati sa ia atitudine in privinta acestei decizii, fiind dispusi sa recurga si la gesturi extreme daca revendicarile lor nu vor fi solutionate nici in urma actiunilor de protest.

 

 

In 2 noiembrie, peste 4.000 de angajati din sistemul sanitar au protestat in Capitala, cerand in primul rand alocarea a minimum 6% din PIB pentru sanatate, protest de mare amplore ce nu a intimidat, insa, executivul.

 

 

Ilona Roatru

Ciprian Rusa

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe