SE PREGĂTESC CONCEDIERI ÎN RÂNDUL BUGETARILOR

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Intrebata despre scneariul conform căruia în anul viiot se vor tăia salarii în sistemul public, ministrul Muncii a negat un astfel de plan, însă a lăsat să se înțeleagă că sunt posibile concedieri.

”Eu nu mint, dacă ar exista un asemena scenariu, v-aș spune că se lucrează. Salariile bugetarilor sunt direct dependente de starea economiei și de contribuțiile pe care le aduc la buget. Eu apreciez foarte mult eforturile colegilor mei din minister, care au muncit cot la cot cu mine și au văzut că eu nu i-am evaluat pentru simpatiile față de PSD, pe care și le-au exprimat, ci după muncă. Totul depinde de munca serioasă. Nu se lucrează la niciun scenariu de tăiere a salarilor, dar sunt necesare unele schimbări. E greu de înțeles că cineva se va descurca dacă nu știe să folosească tehnologia, mai ales în aceste timpuri în care trebuie să ne adaptăm rapid. Vom vedea care este evaluarea pe care o vom face în perioada următoare”, a declarat ministrul Muncii – Violeta Alexandru.

Referitor la tăierea pensiior speciale, ministrul a specificat faptul că PNL mizează pe principiul contributivității.

”Fac apel la eforturile colegilor mei pentru a promova în Parlament o lege. Noi suntem pentru contributivitate. Un singur principiu este corect în România: să primești o pensie în funcție de cum ai contribuit. De aceea spun că liberalii sunt cei care au dat semnalul de corectitudine în stabilitea pensiilor. Suntem pro eliminarea pensiilor speciale, cu excepția celor ale militarilor. Noi vom lupta, dar noi respectăm deciiile Curții. Am speranța că toate mesajele mele și ale colegilor vor fi înțelese și așteptăm decizia Curții”, a mai spus declarant Violeta Alexandru, ministrul Muncii.

Comenteaza

comentarii

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

Recomandarile redactiei

Ultimele stiri