PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SE STINGE LUCEAFĂRUL – VIDEO

SE STINGE LUCEAFĂRUL – VIDEO

de Andrei Oprescu
0 vizualizări

Ziua de naștere dar și operele lui Mihai Eminescu, uitate de români

Desi este cunoscut ca un geniu al Literaturii Romane, Mihai Eminescu ramane pentru multe persoane o adevarata enigma. Un sondaj realizat printre damboviteni, la 164 de ani de la nasterea marelui poet arata ca, desi opera sa este studiata si astazi in scoli, cea mai puternica voce a romantismului autohto …se stinge.

Intrebati “ Ce sarbatorim la 15 ianuarie?”, dambovitenii desprinsi parca din alta poveste …au ridicat din umeri…

Pusi in dificultate cei intervievati nu au reusit sa isi amintesca sub nicio forma , numarul anilor care s-au scurs de la nasterea scriitorului.

 

De o valoare inestimabila, comoara literara lasata in urma de tanarul vesnic indragostit nu mai atrage romanii. Prea grabiti si prea comozi sa inteleaga cultura, tinerii nu se mai regasesc in versurile eminesciene. Si , treptat, chiar si cele mai renumite si frumoase lucrari ale poetului incep sa fie date uitarii.

Si…coplesita de emotii… incearca sa-si aminteasca

Prin incarcatura emotionala si insemnatatea operelor sale, Mihai Eminescu este recunoscut drept cel mai mare poet roman si unul dintre marii scriitori universali. Insa, aceste lucruri nu mai impresioneza pe nimeni. Este cert, romanii de la mic la mare nu mai au timp sa citeasca poezii.

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe