PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SECETĂ GLACIARĂ

SECETĂ GLACIARĂ

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Gerul i-a lasat pe 700 de oameni dintr-un cartier al municipiului Moreni din Dambovita fara apa. De trei zile nu le-a mai curs un strop la robinet, dupa ce o conducta a inghetat. Primaria le-a a dus apa cu cisterna, iar oamenii au mers si cativa kilometri pe jos pana la prima cismea si au carat apa cu galetile. Unii spun ca au topit zapada, pentru a-si adapa animalele. Problema apei din acest cartier este una veche. Autoritatile spera ca la inceputul acestui an sa fie finalizat proiectul pentru alimentarea cu apa, iar situatia sa fie in sfarsit rezolvata.

Conducta de apa din Pascov, Schela Mare a inghetat, iar la robinet nu a mai curs strop de apa. Oamenii au fost nevoiti sa isi aduca apa cu galetile de la cismea, iar primaria le-a carat cu cisterna. Au avut insa probleme si cu cismelele, care din cauza gerului au inghetat.

Cel mai greu le este batranilor. Multi dintre ei abia pot iesi din casa. Se roaga de vecini sa le aduca si lor o galeata de apa.

Acest barbat face 10 kilometri zilnic pentru a cara apa cu galetile de la cismea, pentru el si cativa vecini, batrani care nu au pe nimeni sa ii ajute.

Primaria a trimis muncitori sa dezghete conducta de apa, dar s-au chinuit in zadar. Le-au carat oamenilor apa cu cisterna.

Problema apei in Schela Mare dureaza de cativa ani. Anul trecut, primaria a inceput un proiect pentru realizarea unei retele de apa.

Acum oamenii asteapta cu sufletul la gura finalizarea proiectului, care va face posibila alimentarea cu apa a cartierului Schela Mare.

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe