PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SECETA I-A LĂSAT FĂRĂ APĂ

SECETA I-A LĂSAT FĂRĂ APĂ

de admin3
52 vizualizări

Seceta i-a lasat pe locuitorii satului dambovitean Costișata fara apa! Pentru ca locuintele lor sunt pe dealuri, iar presiunea apei a scazut din cauza temperaturilor caniculare din ultimele saptamani, la robinet nu mai curge nicio picatura de apa. Oamenii cara apa de la cele cateva puturi pe care le au in sat sau de la cisternele aduse de autoritati.

Cei mai multi dintre locuitorii satului Costișata, din comuna Bezdead, judetul Dambovita, au stat in ploaie joi noaptea, timp de o ora si jumatate cat a plouat, pentru a strange apa care curgea de la streasina.

Pentru ca apa potabila nu mai ajunge la robinele localnicilor din Costișata, in sat au fost aduse cisterne cu apa, pentru nevoile zilnice ale oamenilor.

Oamenii au carat apa de la cisterne, dar si de la putinele fantani din sat, care sunt pe punctul de a seca.

Oamenii folosesc apa din puturi, insa nu se stie daca este potabila. Abia acum, cand oamenii au ramas fara apa, reprezentantii DSP Dambovita au luat probe din fantani pentru a verifica daca apa este buna de baut. In satul Costisata nu a mai plouat de mai bine de o luna, iar oamenii spun ca Dumnezeu si-a intors fata de la ei.

Pana cand apa va incepe din nou sa curga la robinete, autoritatule vor avea grija ca oamenii sa aiba macar strictul necesar de apa potabila.

In plus, localnicii sunt pregatiti sa adune fiecare strop de ploaie, daca informatiile date de meteorologi se adeveresc si va ploua in acest sfarsit de saptamana.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe