PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SECETĂ LA ROBINETELE DIN MORENI

SECETĂ LA ROBINETELE DIN MORENI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Alte sute de familii din municipiul Moreni au fost lasate fara apa, la temperaturi de peste 30 de grade celsius. Dupa ce la sfarsitul lunii iulie, localnicii din cartierul Schela Mare au primit apa cu portia de la autoritati, acum a venit randul celor din cartierul Tuicani. Peste 1000 de localnici au asteptat cisterna Jandarmerei sa le asigure necesarul pentru o zi, cel mult doua.

Problema apei potabile in Moreni a devenit deja o traditie. Atat iarna cat si vara locuitorii municipiului duc lipsa apei. Fie este cu program, fie la robinet nu curge nici picatura. La sfarsitul lunii iulie, cand judetul Dambovita se afla sub incidenta Codului Portocaliu de canicula, aproximativ 800 de familii au ramas fara strop de apa, din cauza unor lucrari care se executa in albia din care era alimentat cartierul. Acum, cand din nou avem informare de canicula, aproximativ 1300 de localnici din cartierul Tuicani se confrunta cu aceeasi problema. Asa ca, din nou s-a cerut sprijinul Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgenta, care a luat hotararea ca in perioada 13 – 19 august sa trimita zilnic apa potabila in zona.

Transportul apei potabile se face cu cisterne de la Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa iar, la distribuirea apei catre populaţie participă şi cadre de la Detaşamentul Moreni din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Loredan Bouroșu, Ciprian Rusa

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe