PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SEZONUL CONJUNCTIVITEI – VIDEO

SEZONUL CONJUNCTIVITEI – VIDEO

de admin
3 vizualizări

Conjunctivita de piscina este „la moda” in sezonul estival. Numarul celor care se prezinta la cabinetele oftalmologice cu simptome ale acestei boli oculare creste in perioada verii . Dupa o simpla baie la strand sau intr-un bazin neamenajat, pacientii ajung la medic acuzand dureri si senzatia de corp strain in ochi. Verdictul este unul singur: inflamarea mucoasei conjunctive.
In fiecare vara, cei care aleg sa se racoreasca la piscina sau strand se prezinta la cabinetele de oftalmologie cu simptome de conjunctivita. Inrosirea ochiului, durere si mancarime sunt semne ale contractarii acestei boli specifice sezonului estival. Conjunctivita de piscina este o boala care poate genera chiar epidemii. Aceasta apare ca urmare a apei prost clorinate, apa care poate sa serveasca drept vector, dar si ca urmare a clorinarii excesive a apei din bazine. Chiar daca tentatia de a ignora inflamatia sau de automedicatie este foarte mare, medicii recomanda efectuarea rapida a unui examen clinic.
Chiar daca pare o problema banala, conjunctivita de piscina este mult mai periculoasa decat alte conjunctivite. De aceea medicii avertizeaza asupra faptului ca aceasta afectiune poate duce la reducere vederii si sechele pe termen lung.
Pentru a limita riscul de a contracta infecţii cu virusuri sau cu bacterii care dau conjunctivită, specialiştii recomandă inotul doar în spaţiile special amenajate, cu autorizaţie sanitară valabilă, utilizarea ochelarilor speciali petru inot si respectarea cu strictete a regulilor de igiena personala.

Reporter: Cătălina Sandu
Imagine: Răducu Rădoi

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe