PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SEZONUL MUŞCĂTURLOR DE CÂINE

SEZONUL MUŞCĂTURLOR DE CÂINE

de admin
12 vizualizări

Pentru giurgiuveni, venirea primaverii este si nu este motiv de bucurie. Cum incepe primavara, cum se inmultesc si cazurile oamenilor muscati de caini. De exemplu, in urma cu cateva zile la Centrul de Boli Infectioase a Spitalului Judetean au ajuns, in doar 10 minute, doi giurgiuveni muscati de cainii comunitari.

http://www.youtube.com/watch?v=A-y_vUuDfvI

Medicii de la Centrul de Boli Infectioase se asteapta ca, in perioada urmatoare, numarul giurgiuvenilor muscati de cainii fara stapan sa creasca. Daca ranile sunt superficiale victimele sunt ingrijite la Spitalul din localitate, iar in cazul in care pacientii au leziuni multiple sunt trimisi la Institutul Matei Bals din Bucuresti. Aici se incepe seroterapia sau imunoglobulina ce asigura pacientului o aparare imediata, dupa care se intorc la Giurgiu pentru a continua vaccinarea.

Am putea spune: alti bani, alta distractie. Cei mai norocosi dintre cei muscati de cainii comunitari trebuie sa scoata din buzunar 40 de lei, atat costa vaccinarea, insa la Bucuresti tratamentul va fi mai mult decat dublu.

Media celor mușcati de cainii maidanezi este de 30, 40 pe luna in ultimii doi ani, iar cele mai multe cazuri se inregistreaza vara. Acestea sunt doar persoanele care s-au prezentat la medic dupa incident, astfel incat numărul real al giurgiuvenilor atacat este, de fapt, mult mai mare.

Iulian Bănăşanu

SURSA: www.stirigiurgiu.ro

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe