PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SFANTUL IERARH NIFON, SARBATORIT LA TARGOVISTE – VIDEO

SFANTUL IERARH NIFON, SARBATORIT LA TARGOVISTE – VIDEO

de Andrei Oprescu
96 vizualizări

Vechea cetate de scaun a Tarii Romanesti va deveni, in acest sfarsit de saptamana, loc de pelerinaj pentru mii de credinciosi din intreaga tara. Duminica, 11 august, va fi praznuit Sfantul Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului si Mitropolitul Tarii Romanesti. La ceremoniile care vor avea loc in fata Catedralei Arhiepiscopale si Mitropolitane, unde se afla moastele Sfantului, vor participa ierarhi din tara, dar si de peste hotare. Dupa slujba, credinciosii vor putea sa se inchine la moastele Sfantului Ierarh Nifon.

Duminica, 11 august, in prezenta si cu binecuvantarea InaltPreasfintitului Nifon, arhiepiscop si mitropolit al Targovistei, vor avea loc in vechea cetate de scaun a Tarii Romanesti, ceremoniile legate de sarbatorirea Sfantului Ierarh Nifon, Patriarhul Constantinopolului si Mitropolitul Tarii Romanesti, in fata Catedralei Mitropolitane, unde se afla moastele Sfantului. Va fi oficiata Sfanta Liturghie Arhiereasca, dupa care pelerini din toata tara se vor putea inchina la moaste.

Sfantul Ierarh Nifon este cel dintai sfant canonizat la romani, dar si cel care a reorganizat Biserica din Muntenia. Actitatea sa de la Targoviste a pus definitiv amprenta asupra vietii bisericesti romanesti a timpului sau, dar si peste secole.

Sarbatorirea Sfantului Ierarh Nifon va fi deschisa de Pelerinajul Tinerilor din municipiul Targoviste, care va avea loc in ajunul praznicului, sambata 10 august. Procesiune va porni din fata Catedralei Mitropolitane, la ora 18.00 si va cuprinde centrul istoric al Targovistei. Pelerinajul se va incheia tot in fata Catedralei, cu oficierea „Acatistului Sfantului Ierarh Nifon” si inchinarea la racla cu sfintele moaste.

Duminica, toti credinciosii sunt asteptati la slujba, incepand cu ora 7.00.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe