PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SFÂNTUL ILIE, PREZENT LA GURA OCNIŢEI

SFÂNTUL ILIE, PREZENT LA GURA OCNIŢEI

de Mditv
18 vizualizări

Sfantul Ilie a ajuns în comuna dâmboviţeană Gura Ocniţei cu un car înconjurat de flăcări, aşa cum îl infăţisează tradiţia creştin-ortodoxă. Acesta a poposit pe Dealul Crucii pentru a fi alături de localnici la sărbătoarea sătească, în ziua în care este celebrat de creştini. Prima zi de sărbatoare s-a încheiat cu un frumos foc de artificii.

Oamenii din Gura Ocniţei au cules busuioc înainte de a veni Sfântul Ilie, pentru a-l duce la Biserică, aşa cum spun datinile străvechi şi pentru a nu-l supăra pe Sfântul care cutreieră norii şi trăsneşte dracii cu biciul de foc, pedepsindu-i astfel pentru răul ce i l-au pricinuit.

Potrivit tradiţiei, Sovac a văzut, la naşterea lui Ilie, oameni îmbrăcaţi în veşminte albe care îl înveleau pe fiul său în haine de foc şi îi dădeau să mănânce o flacără. Preoţii templului din Ierusalim au interpretat vedenia considerând că Ilie a fost ales de Dumnezeu pentru slujirea profetică. În perioada sa mânteană, Ilie a săvârşit şi păcate, cel mai mare fiind uciderea părinilor săi, la îndemnul diavolului. Dumnezeu l-a iertat, l-a trecut în rândul sfinţilor şi l-a urcat la cer într-o trăsură cu roţi de foc trasă de cai înaripaţi. Tradiţia a fost respectată la Gura Ocniţei, unde Sfântul Ilie a ajuns cu un car, înconjurat de flăcări.

Alături de Sfântul Ilie oamenii din Gura Ocniţei s-au bucurat de focul de artificii care a luminat cerul de deasupra Dealului Crucii.

Focul de artificii a închis prima zi de manifestări, organizate pentru sărbătorirea comunei Gura Ocniţei. Distracţia şi voia bună au fost în localitatea dâmboviţeană şi de Sfântul Ilie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe