PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SFATURI DE LA POLIȚIȘTI PENTRU A NU PICA PRADĂ HOȚILOR

SFATURI DE LA POLIȚIȘTI PENTRU A NU PICA PRADĂ HOȚILOR

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

În ultima perioadă, în zona de sud a județului, s-au înregistrat mai multe furturi din locuințe. În prezent, polițiștii desfășoară activități specifice în vederea identificării persoanelor bănuite, tragerii acestora la răspundere penală și pentru recuperarea prejudiciului. De asemenea, s-au dispus măsuri de intensificare a patrulărilor atât în mediul urban, cât și în rural.

Pentru siguranța dumneavoastră și a bunurilor din locuință, polițiștii vă recomandă:

Nu păstrați în casă sume de bani sau bunuri de valoare! Acestea trebuie ținute în depozite bancare.

Nu postați pe rețelele de socializare mesaje sau fotografii din care să reiasă că nu sunteți acasă, chiar dacă lipsiți pentru câteva ore.

Nu vă lăudați cu bunurile pe care le dețineți în locuință!

Dacă plecaţi pentru o perioadă scurtă, puteţi aprinde luminile, radio-ul sau televizorul.

În cazul absenţelor îndelungate de la domiciliu, comunicaţi acest fapt numai persoanelor în care aveţi mare încredere. Rugaţi-le să vă supravegheze locuinţa sau să acţioneze astfel încât să nu se sesizeze lipsa dumneavoastră!

Când plecaţi de acasă încercaţi să creaţi aparenţa că se află cineva în locuinţă, prin diverse metode, respectiv instalarea unor dispozitive de aprindere şi stingere automată a luminilor în locuinţă sau colectarea frecventă a corespondenţei, de către un vecin sau o persoană de încredere.

Încuiaţi uşile și poarta chiar şi atunci când sunteţi la domiciliu ! Nu lăsați ferestrele întredeschise!

Nu lăsaţi bilete în uşă sau mesaje pe robotul telefonic prin al căror conţinut să informaţi străinii că aţi plecat de la domiciliu!

Evitați să permiteți accesul în locuință a unor persoane necunoscute, indiferent de motivul invocat de acestea.

Manifestați maximă atenție dacă persoane străine pătrund în casa dumneavoastră și nu le lăsați nesupravegheate nici măcar pentru câteva secunde.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe