PRIMA PAGINĂ » Simulare de dezastru în “Sagricom”

Simulare de dezastru în “Sagricom”

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Pentru aproximativ o jumatate de ora unul din cartierele Targovistei a fost cu adevarat sub asediu. Pompieri, politisti, jandarmi, voluntari de la Crucea rosie dar si reprezentanti ai administratiei locale au luat parte la o desfasurare de forte impresionanta , pentru a ajuta la salvarea supravietuitorilor unui cutremur. Din fericire totul nu a fost decat un exercitiu, asa ca victimele si ranitii nu au fost decat actori intro piesa al carei scop a fost testare capacitatii de interventie a autoritatilor in caz de dezastru.

Inca de dimineata comandamentul de urgenta s/a reunit la sediul Primariei Targoviste, unde au fost stabilite obiectivele exercitiului de alrmare publica, planificat a avea loc in cartierul Sagricom. Conform programului simularea a incepul in forta la ora 10.

Exercitiul a mobilizat un numar impresionant de salvatori. Ce au avut de luptat fie cu incendiile, aparute la un bloc de locuinte, fie au trebuit sa deblocheze ranitii izolati sub daramaturi. A fost folosita inclusiv o autoscara pentru a recupera ranitii izolati pe acoperisul cladirii.Unul dintre accidentati a fost evacuat cu ajutorul tirolienei

Se pare ca exeperientele anterioare, ale organizarii unor astfel de exercitii de alarmare publica, au fost analizate eficient, pentru ca nu au mai fost repetate greselile trecutului.

Chiar daca nu au mai fost facute greseli, ca la precedentele exercitii, este loc de mai bine, dupa cum au fost de acord o buna parte dintre reprezentantii fortelor participante la exercitiu.

Exercitiile de alarmare publica, precum cel din cartierul targovistean Sagricom, sunt organizate de catre autoritatile publice locale odata la fiecare doi ani.

 

Echipa: Horia Marin/Madalin Anca

http://youtu.be/dRoVWWS3xWc

 

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe