PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SOLUȚII PENTRU IMOBILIARE – VIDEO

SOLUȚII PENTRU IMOBILIARE – VIDEO

de admin
25 vizualizări

Apartamentele vechi pot fi folosite ca avans pentru achizitionarea celor noi. In goana dupa clienti, agentiile imobiliare scot pe piata oferte care doar-doar vor creste vazarile de locuinte. Astfel ca mai nou apartamente se vand prin aceeasi metoda ca si electocasnicele iar ratele fara dobanda se platesc direct dezvoltatorului. Din pacate preturile raman la fel de ridicate, insa solutii se gasesc intotdeauna. Chiar si asa romanii nu se arata dispusi sa faca o astfel de investitie.
Numarul redus al vanzarilor imobiliare ii face pe dezvoltatorii din acest sector sa gaseasca solutii pentru a vinde miile de apartamente care stau goale in toata tara. Una dintre idei pare sa fie sistemul buy-back , sitem cu care ne-am obisnuit la cumapararea electocasnicelor. Prin aceasta metoda dezvoltatorul care scoate la vanzare locuinta noua se ocupa de evaluarea si de vanzarea celei vechi. Iar valoarea apartamentului vechi devine avans pentru cel nou.
In unele cazut insa este posibil ca noul proprietar sa fie nevoit sa achite o diferenta de bani.
Pentru romanii care nu detin toti banii necesari pentru achizitia unei locuinte noi, proprietarii sunt dispusi sa accepta si jumatate din suma, iar diferenta poate fi platita in rate dar fara niciun fel de dobanda.
i persoanele care au s-au incumetat sa cumpere terenuri in periaoda de boom imobiliar le pot valorifica. Dezvoltatorii spun ca pot ridica locuite noi pe aceste spatii care si-au pierdut din valoare, in doar doua luni. Un argument in favoarea scaderii continue a preturilor la terenuri l-a constituit faptul ca spre deosebire de piata locuintelor, sustinuta de programul Prima Casa, in cazul primelor nu a existat nicio parghie care sa mentina pretul. De asemenea, marja de negociere in cazul terenurilor este mai ridicata decat in cazul locuintelor.
Cand vine vorba de preturiile la apartamente, acestea au inregistrat un declin mai accelerat in 2013 comparativ cu 2012 si 2011. Potrivit specialistilor pe parcursul lui 2013 apartamentele noi si vechi scoase la vanzare la nivel national s-au depreciat cu aproape 8,5%.
Iar previziunile sunt sumbre pentru acest sector. In viitor tendinta de scadere a preturilor se va pastra cel mai probabil si pe termen mediu, in conditiile in care economia nu da semne solide de redresare. Principalii factori ar putea fi cei determinati de limitarea finantarii bancare de programul Prima Casa si de veniturile insuficient de ridicate ale potentialilor cumparator.
Cele mai multe apartamente scoase la vanzare sunt acum in zonele periferice al oraselor, dupa ce ani de zile, toti cumparatorii erau atrasi de zonele centrale. Reprezentantii agentiilor imobiliare sustin ca romanii se feresc din ce in ce mai mult de zonele aglomerate si cauta cartiere cat mai linistite, unde locuintele au si preturi rezonabile .

Ilona Rotaru

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe