PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ŞOMERI CU DIPLOMĂ

ŞOMERI CU DIPLOMĂ

de Mditv
3 vizualizări

Se tem de examenul maturităţii şi după ce scapă de liceu fie iau calea străinătăţii, fie devin şomeri. Vorbim despre miile de absolvenţi care nu sunt interesaţi să se specializeze într-un domeniu şi refuză, cu bună ştiinţă, studiile universitare. Aceştia îngroasă rândurile şomerilor şi se bucură de o indemnizaţie minoră de la stat, în timp ce la facultăţi locurile rămân neocupate.

Manancă seminţe în parc, se plimbă, merg la o cafea cu prietenii şi mai trece o zi din viaţa lor. Aşa trăiesc foarte mulţi dintre tinerii care nu au un loc de muncă, dar nici nu au vreo iniţiativă să-şi caute unul. Şi de parcă delăsarea nu ar fi de ajuns, nici studiile nu îi ajută prea tare.

Precum acest tânăr sunt mulţi cei care renunţă la şcoală mult prea devreme. Şi mai mulţi sunt cei care termină liceul şi, deşi trec şi de examenul de Bacalaureat, aleg să nu mai studieze.

Astfel, tinerii absolvenţi de liceu îngroaşă rândurile şomerilor, iar pe bancile universităţilor se pune praful. Pentru anul universitar 2015-2016, la Universitatea Valahia din Târgovişte au fost puse la bătaie 2 080 de locuri, iar după finalizarea celor două sesiuni de admitere s-au ocupat doar 1 300 dintre acestea. Absolvenţii nu s-au îngrămădit la înscrieri nici în cea de-a doua sesiune de admitere, din luna septembrie. Universitatea Valahia a totalizat un număr de 400 de candidaţi înscrişi în toamnă.

Numărul studenţilor scade de la an la an, iar numărul şomerilor este în continuă creştere. În timp ce aproape o mie de locuri au rămas neocupate în cadrul facultăţilor târgoviştene, în judeţul Dâmboviţa, rata şomajului este de 7,12%, mai mare decât media naţională.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe