PRIMA PAGINĂ » Stiri » Calarasi » ȘOSELELE MORȚII, ÎN ROMÂNIA

ȘOSELELE MORȚII, ÎN ROMÂNIA

de Andrei Oprescu
10 vizualizări

România este în topul țărilor cu șosele ale morții. Un raport realizat de Comisia Europeană, citat de THE SUN arată că România a avut cele mai periculoase drumuri din cele 28 de state membre ale UE. Țara noastra a avut cel mai mare număr de decese rutiere la un milion de persoane, 96 de victime.
Raportul Comisiei Europene prezintă un clasament al țărilor din Uniunea Europeană cu cele mai periculoase șosele. România ocupă primul loc, estimarea fiind de 96 de morți la un milion de persoane. Bulgaria și Letonia au fost următoarele regiuni cele mai riscante care au condus cu 88 și 78 de accidente la un milion de persoane. În top urmează Croația (77), Polonia (76) și Ungaria (64) de asemenea, cu rate mari de deces. În topul țărilor cu cele mai sigure șosele sunt Danemarca și Irlanda au cu doar 30 și 31 de decese la un milion de persoane. Marea Britanie a fost cea mai sigură țară din Europa în 2018, cu doar 28 de decese la un milion de persoane.
Mai mult de 25.000 de decese au fost înregistrate anul trecut pe drumurile din UE, cu o scădere cu un procent față de anul trecut.Cifrele vin după un anunț că toate mașinile noi din UE vor fi echipate cu un dispozitiv care să împiedice conducerea vehiculelor peste limita de viteză până în 2022. Antonio Avenoso, directorul executiv al Consiliului European pentru Siguranța Transporturilor, a declarat:
ANTONIO AVENOSO, DIRECTOR EXECUTIV CONSILIUL EUROPEAN PENTRU SIGURANȚA TRANSPORTURILOR
„Este foarte dezamăgitor faptul că decesele rutiere din UE nu au scăzut în 2018. Statele membre ale UE vor trebui să ia măsuri îndrăznețe: să crească nivelurile de aplicare a legii, să ia măsuri semnificative pentru a soluționa problema vitezei, a șoferilor care conduc sub influența alcoolului și să asigure infrastructura sigură de care avem nevoie, în special în orașele noastre(…) moartea a 70 de persoane în fiecare zi sau 500 de persoane în fiecare săptămână pe drumurile UE nu poate fi ignorată”.
A concluzionat acesta. Și Poliția Română a realizat un clasament al celor mai periculoase șosele din România pe baza numărului de accidente produse în 2018 și a numărului de persoane decedate în urma lor. Trei dintre șoselele din top se află în sud-muntenia. Potrivit unui clasament întocmit de Inspectoratul General al Poliției Române, DN1 este cea mai periculoasă șosea din întreaga țară. Doar anul trecut au avut loc 587 de accidente pe acest drum, în urma cărora 80 de persoane și-au pierdut viața. Pe locul 2 în topul accidentelor se situează Drumul Național 2, pe care s-au produs 491 de coliziuni în anul 2018, soldate cu 89 de morți. Podiumul este completat de DN6, unde Poliția Rutieră a constatat 409 accidente anul trecut. Pe acest traseu, numărul victimelor se ridică la 66.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe