PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SPERIAŢI DE CUTREMUR – VIDEO

SPERIAŢI DE CUTREMUR – VIDEO

de Andrei Oprescu
18 vizualizări

Cutremurul de 5,5 grade pe scara Richter produs  duminica dimineata in zona Vrancea si resimtit in mai multe orase din zona Moldovei si Munteniei, printre care si Targoviste, i-a speriat pe multi dintre locuitorii municipiului. Cei care locuiesc in blocuri cu risc seismic ridicat, se gandesc cu teama ca la un cutremur mai puternic viata le-ar fi pusa in pericol. Daca cei trecuti de varsta a doua au experienta si stiu ce trebuie sa faca in momentul seismului, tinerii nu pot spune acelasi lucru. ISU Basarab I ii sfatuieste pe damboviteni sa isi pastreze calmul in aceste situatii si sa se adaposteasca sub grinde si structuri rezistente care sa-i protejeze.

Cutremurul a avut loc  in zona Vrancea in jurul orei 04:37 si a fost resimtit  in Targoviste, Bucuresti, Iasi dar si in alte orase ale tarii. Seismul s-a produs la 140 km de adancime, fiind cel mai puternic din ultimii patru ani ani. Mişcarea telurică a durat aproximativ 10 secunde. Targovistenii care au simtit seismul s-au speriat si se tem de eventuale replici mai puternice, mai ales ca unii dintre ei locuiesc in cladiri cu risc seismic ridicat.

In judetul Dambovita nu sunt cladiri cu bulina rosie insa in municipiul Targoviste mai multe imobile din Bd. Unirii, Str. Radu cel Mare si foarte multe cladiri din Aleea Trandafirilor sunt incadrate in clasele 2 si 3 de risc seismic. Asta si pentru ca multe dintre ele au fost afectate si de cutremurele  din anii anteriori.

Carton necitit

Clădiri risc seismic Târgovişte

Bd. Unirii, bl. 39B,41,42,49,50,Micro V

Str. Nuferilor, bl.4, Micro VIII

Aleea Trandafirilor bl. 16 A, B, C

Aleea Trandafirilor bl. 6B, C

Aleea Trandafirilor bl. 10 C

Str. Radu cel Mare  bl. 18

Str Fluturilor bl. 31

Daca unii dintre ei stiu ce ar trebui sa faca in cazul unui cutremur, altii, mai tineri recunosc ca nu ar sti cum sa se protejeze in timpul seismului.

Întrucât mişcarea seismică este un eveniment imprevizibil, apărut de regulă prin surprindere, este necesar să cunoaştem bine modul şi locurile care pot asigura protectie. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Basarab I” Dâmboviţa reaminteşte cetăţenilor faptul ca in cazul unui seism trebuie sa isi pastreze calmul, sa nu alerge sau sa utilizeze liftul si sa-i protejeze pe copii.

Reporter: Cătălina Sandu

Imagine: Răducu Rădoi

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe