PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SPERIETOARE PENTRU DASCALI

SPERIETOARE PENTRU DASCALI

de Andrei Oprescu
14 vizualizări

Scandalurile din invatamant iau bagat frica in dascali. Amenintati ca vor fi dati afara de la catedra, profesorii au inceput sa le dea inapoi parintilor banii pe care ii cerusera, in cele mai multe cazuri, pentru achizitionarea unor caiete si culegeri speciale sau alte materiale necesare la clasa. Oficialii din educatie nu renunta la ideea elaborarii unui cod de etica, prin care urmaresc eradicarea cazurilor de coruptie in unitatile de invatamant.

Dascalii se tem sa mai ceara bani la clasa. La aceasta concluzie au ajuns parintii, care in ultimele zile, au fost chemati la scoala sa isi primeasca banii inapoi. Se pare ca profesorii s-au razgandit. Nu mai este nevoie de tot felul de carti si caiete speciale la clasa, care in urma cu ceva vreme, pareau vitale pentru elevi.

Ministerul Educatiei i-a avertizat pe profesori ca vanzarea de carti si de materiale auxiliare in scoli este ilegala, la fel si fondul clasei. Se pare ca scandalurile din ultima perioada, in care au iesit la lumina acte de coruptie ale cadrelor didactice, i-au speriat pe cei mai multi dascali. Ramane de vazut ce se va intampla odata cu introducerea codului de etica, daca dupa atatia ani, invatamantul obligatoriu va fi gratuit nu doar pe hartie.

 

ECHIPA: Madalina Zabava / Loredan Bouroșu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe