PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SPITALUL JUDEŢEAN TÂRGOVIŞTE A DEPUS UN PROIECT DE PESTE 9 MILIOANE DE EURO! UITE CE SE VA CUMPĂRA DIN BANII OBŢINUŢI!

SPITALUL JUDEŢEAN TÂRGOVIŞTE A DEPUS UN PROIECT DE PESTE 9 MILIOANE DE EURO! UITE CE SE VA CUMPĂRA DIN BANII OBŢINUŢI!

de Andrei Oprescu
552 vizualizări

Spitalul Județean de Urgență Târgovişte a depus, săptămâna aceasta, la Ministerul Fondurilor Europene, proiectul „Consolidarea capacității de gestionare a crizei sanitare COVID-19 în cadrul Spitalului Județean de Urgență Târgovişte, județul Dâmbovița”, în vederea obținerii unei finanțări nerambursabile în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 9 – „Protejarea populației în contextul pandemiei cauzate de COVID-19”.

Valoarea proiectului este de 47.847.623,20 lei (9,2 milioane de euro), fonduri care vor fi utilizate pentru achiziția de aparatură şi tehnică medicală de ultimă generație, precum şi toate tipurile de echipamente de protecţie, necesare pentru tratamentul pacienților cu infecție COVID-19 și pentru gestionarea situației de urgență provocată de criza COVID-19.

Se vor cumpăra, între altele:

– 2 ambulanțe;

– 1 aparat de testare Real Time PCR care va fi utilizat si pentru diagnosticul altor boli virale;

– Kit de recoltare COVID-19 pentru 100.000 de probe;

– 10 ventilatoare mecanice;

– 30 de paturi ATI;

– 15 camere de termoviziune, care vor fi montate la intrările în pavilioanele spitalului;

– 1 stație distribuție oxigen;

– 4 aparate de radiologie mobile;

– 8 roboți de dezinfecție.

Aparatura medicală solicitată este în strictă concordanță cu personalul existent la Spitalul Județean de Urgență Târgovişte, astfel încât să poată fi utilizată din prima zi. De asemenea, proiectul permite recuperarea cheltuielilor efectuate anterior pentru achiziția de echipamente și materiale de protecție COVID-19.

Sesiunea de depunere proiecte se va încheia în data de 30 septembrie 2020, după care urmează etapele de evaluare și contractare.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe