PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » STÂLPUL, AMPLASAT ILEGAL PE PROPRIETATEA PRIVATÃ

STÂLPUL, AMPLASAT ILEGAL PE PROPRIETATEA PRIVATÃ

de Mditv
17 vizualizări

Rasturnare de situatie in cazul stalpului prins in constructia unui imobil din municipiul Targoviste. Unul dintre proprietarii terenului respectiv a reactionat in urma materialelor publicate in presa. Acesta spune ca a obtinut toate actele in mod legal, ca acel stalp a fost amplasat ilegal pe proprietatea privata si ca el a fost cel care a semnalat aceasta situatie, insa, asa cum se intampla in tara noastra a fost plimbat de la un birou la altul si nimeni nu a avut o solutie pentru acest incident.

Marius Trifu, director la filiala damboviteana a Autoritatii Rutere Romane, a trimis un comunicat de presa pentru a clarifica situatia stalpului inghitit de o constructie din microraionul patru. Acesta a specificat foarte clar ca demersurile pentru obtinerea adeverintelor necesare au fost incepute in anul 2009, cand nu detinea functia pe care o are in prezent.

“…Am fost sesizat de constructor că stâlpul care susţine reţeaua dezafectată de troleu, amplasat ilegal pe terenul din proprietate, împiedică turnarea balconului. Având în vedere necesitatea respectării termenelor lucrărilor prevăzute în contract, soluţia temporară găsită de acesta a fost încastrarea parţială a stâlpului până la obţinerea avizelor necesare pentru mutarea acestuia.”

Coproprietarul spune ca a anuntat imediat autoritatile despre aceasta situatie, insa responsabilitatea solutionarii a fost data de la o persoana la alta.

“În aceeaşi lună am fost în audienţă la actualul primar dl. Cristian Stan şi i-am expus situaţia. Acesta, pentru soluţionare, m-a îndrumat spre Direcţia Administrarea Patrimoniului Public şi Privat, unde în urma discuţiei cu dl. Director Dorin Maican, am fost trimis să discut cu reprezentanţii unei societăţi private care administrează reţeaua de stâlpi din mun. Târgovişte. Am discutat cu reprezentanţa societăţii care a refuzat să mute stâlpul, dar care m-a îndrumat din nou către dl. Maican, reprezentant al Primăriei, aceasta fiind proprietarul stâlpilor, iar societatea având atribuţii doar în administrarea şi închirierea lor. Mi s-a pus în vedere că mutarea sau orice intervenţie asupra stâlpului fără avizul proprietarului duce la sancţiuni penale.”

Proprietarul spune ca timp de trei luni a facut nenumarate demersuri la primarie pentru eliberarea avizului de mutare a stalpului. Pe de alta parte, reprezentantii Primariei Miunicipiului Targoviste spun ca au hotarat impreuna cu reprezentantii AITT ca stalpul in cauza sa fie mutat pe cheltuiala proprietarului.

Marius Trifu a evidentiat si faptul ca a contractat o firma de specialitate care sa faca acest demers, insa din cauza volumului mare de munca s-a intaziat procesul de mutare a stalpului. Acesta sustine ca nu el trebuia sa se ocupe de acest demers, intrucat stalpul este amplasat ilegal pe o proprietate privata.

“ Menţionăm că este singurul stâlp de pe această stradă care nu se află pe trotuarul din domeniul public, acesta aflându-se pe domeniul privat al unei persoane fizice, îngrădindu-ne exercitarea dreptului de proprietate.”

Coproprietarul va actiona si in instanta de judecata pentru recuperarea cheltuielilor legate de mutarea stalpului si eventuale daune produse la urmare a prejudiciilor de imagine, precum si obtinerea de eventuale despagubiri rezultate din ocuparea abuziva a terenului. Se va ocupa de mutarea legala a stalpului, insa vrea sa isi recupereze cheltuielile, intrucat nu a fost niciodata anuntat ca mutarea se face din fondurile proprii ale proprietarului.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe