PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » STERILIZATI SI ELIBERATI PE STRAZI – VIDEO

STERILIZATI SI ELIBERATI PE STRAZI – VIDEO

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Aproape 2000 de caini fara stapan au fost sterilizati de autoritati in Targoviste. Cu toate acestea, situatia maidanezilor este departe de rezolvare. Alte cateva mii de comunitari sunt liberi pe strazi, iar numarul targovistenilor muscati de aceste animale continua sa creasca. Fara o lege categorica, autoritatile se declara neputincioase in fata numarului extrem de mare de caini fara stapan. In fiecare luna, sute de maidanezi sunt adunati de pe strazile Targovistei, sterilizati si apoi eliberati, pentru ca nu exista alta posibilitate pentru adapostirea lor. Singura veste buna este ca va fi construit un nou adapost, unde vor putea fi tinute 2000 de animale.

Si asta pentru ca autoritatile recunosc ca nu pot gestiona asa cum ar trebui problema cainilor comunitari. In fiecare luna, hingherii aduna aproape 300 de maidanezi de pe strazi. Tot intr-o luna de zile, jumatate dintre ei sunt sterilizati, deparazitati si vaccinati anti-rabic. Cu toate acestea, in Targoviste se estimeaza ca sunt 4000 de caini fara stapan.

La marginea Targovistei exista un adapost pentru cainii fara stapan. Aici nu pot fi tinute insa mai mult de 100 de animale. De vina pentru numarul alarmant al maidanezilor sunt si oamenii, care isi abandoneaza animalele. Puii sunt pur si simplu aruncati in strada. Autoritatile spun ca proprietarii de caini din mediul rural, pentru a scapa de ei, ii abandoneaza in Targoviste. La adapost, in loc sa vina oameni care isi doresc sa adopte un animal, ajung caini de rasa, abandonati de stapani. Este si cazul acestui ciobanesc german. Max are trei ani si este un exemplar deosebit.

Desi se confrunta zilnic cu reclamatii din partea targovistenilor, pentru care maidanezii sunt un cosmar, autoritatile spun ca fara o lege stricta in domeniu, sunt cu mainile legate.

Singurul pas inainte facut pentru gestionarea problemei cainilor vagabonzi este initiativa construirii unui nou adapost. Acesta va avea o capacitate mult mai mare. Vor putea fi adapostite 2000 de animale fara stapan. Problema este ca in prezent nu exista decat terenul unde va incepe constructia. Pentru ca adapostul nu poate fi ridicat peste noapte, targovistenii mai au de asteptat cel putin un an pana cand numarul cainilor comunitari, care umbla pe strazile municipiului, se va reduce.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe