PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » STRĂINĂTATEA, ULTIMA SPERANȚĂ – VIDEO

STRĂINĂTATEA, ULTIMA SPERANȚĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Posibilitatea de a-si face investigatii in spitalele din strainatate este vazuta ca o speranta la viata pentru multi dintre bolnavii aflati in stare grava. Asta chiar daca presupune costuri suplimentare din partea statului roman, iar unele afectiuni sunt diagnosticate si tratate la fel ca la noi. De la inceputul acestui an 12 damboviteni au plecat la tratament peste hotare. Vorbim despre pacienti cu probleme oncologice si cardiace, care s-au legat de un ultim fir de ata in speranta ca acolo vor gasi leacul.

Problemele din sistemul sanitar romanesc, lipsa medicilor si a tratamentelor ii imping pe multi dintre pacientii romani sa faca eforturi suplimentare si sa plece peste granite atunci cand se confunta cu probleme grave de sanatate. Sunt impinsi de gandul ca, in afara, medicii sunt mai bine pregatiti, conditiile mai bune, iar aparatura performanta. Insa, de multe ori nici in clinicile private din Germania, Franta sau Italia nu se intampla minuni. De la inceputul acestui an 12 damboviteni au ales serviciile medicale din aceste tari. Cei mai multi copii cu probleme cardiace, malformatii congenitale de cord, dar si adulti cu tumori ale coloanei vertebrale, sanului si rinichiului. Afectiuni oncologice pe care, din pacate in cele mai multe dintre cazuri, nici medicii de acolo nu au reusit sa le trateze.

Pentru a beneficia de servicii medicale in strainatate pacientii au nevoie de la Casa de Asigurari de Sanatate de  Formularul E 112. Acesta insa, poate fi eliberat doar in anumite conditii. Si anume, daca bolnavul are calitatea de asigurat, prezinta inscrisuri medicale  din care sa reiasa diagnosticul, referat medical intocmit de un medic intr-o clinica Universitara .

Anual CJAS Dâmbovița elibereaza aproximativ 20 de formulare, iar cazurile sunt foarte grave, 45% din totalul formularelor  fiind pentru copii.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Radu Constantinescu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe