PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » STRIGĂT DE AJUTOR – VIDEO

STRIGĂT DE AJUTOR – VIDEO

de admin
4 vizualizări

MDI TV v-a prezentat situatia disperata in care se afla o localitatea intreaga din Dambovita, grav afectata de inundatii la sfarsitul lunii trecute. Oamenii au ramas fara nimic si multi dintre ei, batrani, bolnavi si singuri, se tem ca nu vor reusi sa supravietuiasca in aceasta iarna. Toata munca lor, culturile de pe camp au fost inghitite de apa. Din pacate nu sunt singurii care au nevoie de aujutor. Intr-o situatie dramatica sunt si multe familii din Vladeni si Finta. Crucea Rosie si Prefectura lanseaza un apel umanitar: acesti oameni au nevoie de ajutorul nostru, al tuturor. Autoritatile i-au ajutor si secretarului de stat Raed Arafat.

In Puntea de Greci, Dambovita, voluntarii Crucii Rosii au distribuit pachete cu alimente si materiale igienice pentru 30 de familii. Oamenii au primit cu lacrimi in ochi ajutoarele umanitare. Este prima oara, de la inundatiile care i-au lasat fara nimic, cand cineva le intinde o mana de ajutor.

Situatia este insa dramatica si in alte localitati din Dambovita. In Vladeni, acaesta batrana a ramas fara casa, in urma inundatiilor. Din pensia ei amarata nu va reusi niciodata sa isi repare locuinta.

In Finta, Dambovita, aceeasi drama. O familie intreaga este adapostita provizoriu in dispenasrul din sat, pentru ca locuinta sta sa se prabuseasca. Dorm pe paturile donate de Crucea Rosie, pentru ca nu au mai putut salva decat o patura din casa. Un targovistean le-a donat mobilier, dar oamenii au nevoie si de materiale de constructii.

In fata unor asemenea drame, Crucea Rosie Dambovita face apel la toti oamenii cu suflet mare, pentru a face o donatie. In Puntea de Greci este nevoie in special de alimente, iar in Vladeni si Finta de materiale de constructii pentru refacerea caselor afectate de inundatii.

Prefectura Dambovita a facut un apel la secretarul de stat Raed Arafat, pentru 500 de kg de alimente, care sa ajunga la oamenii din Puntea de Greci. In timp ce raspunsul de la Bucuresti intarzie, voluntarii Crucii Rosii Ialomita au distribuit deja 600 de kg de alimente neperisabile localnicilor.

Sunt asteptate donatii si de la Crucea Rosie din Maramures, Timisoara si Galati. Toti cei care vor sa ii ajute pe acesti oameni sa treaca mai usor peste pierderile suferite, pot dona alimente neperisabile, imbracaminte, incaltaminte, bani sau materiale de constructii.

Mădălina Zăbavă Eugen Bănescu

http://youtu.be/SOmuBCG8Aeo

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe