PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » STRIGĂT DE DISPERARE AL UNOR COPII CHINUIȚI! “LUAȚI-NE DE AICI ȘI DUCEȚI-NE ÎNTR-O FAMILIE UNDE SĂ NU FIM BĂTUȚI ”

STRIGĂT DE DISPERARE AL UNOR COPII CHINUIȚI! “LUAȚI-NE DE AICI ȘI DUCEȚI-NE ÎNTR-O FAMILIE UNDE SĂ NU FIM BĂTUȚI ”

de Andrei Oprescu
61 vizualizări

Caz dramatic la Ionești, în județul Dâmbovița! Patru copii minori, cu vârste cuprinse între 6 și 12 ani, cer autorităților să-i scape urgent de calvarul prin care trec. Cei patru micuți sunt crescuți de către tatăl și bunicul lor în condiții greu de descris în cuvinte. Nu au curent, nu au ce mânca și de multe ori dor pe jos. Oamenii spun că micuții sunt înfometați, nespălați și uneori agresați fizic de către tatăl lor. Mama lor ar fi fugit în urmă cu câțiva ani, din cauza bătăilor și a scandalurilor. De atunci, nu se mai știe nimic despre ea. Unii spun că ar fi venit să-și vadă copiii la școală, dar nu i-a păsat destul de mult încât să facă demersurile pe care legea i le-a pus la dispoziție pentru a-i lua de acolo. Autoritățile locale știu despre acest caz infiorător și spun că au cerut ajutorul autorităților centrale. “În urma unei sesizări, m-am deplasat împreună cu asistentul social la acești copii. I-am găsit singuri în casă, înfometați, murdari și foarte speriați. Copiii mi-au zis că vor să plece cât mai repede de acasă și ne-au rugat să le găsim o familie în care să nu-i bată nimeni. Unul dintre copii mi-a spus că tatăl îi trezește și la 3 dimineața și îi bate.”ne-a declarat Zamfirescu Mihaela , secretarul Primăriei Petrești. Înspăimântată, femeia a chemat în ajutor Protecția Copilului. Bunicul copiilor a confirmat în mare parte zvonurie despre bătăile primite de micuți de la tatăl lor. “Când vine acasă beat, îi bate cu parul și cu coada de la mătură în cap”a declarat bunicul copiilor reporterilor MDITV.  DJASPC Dâmbovița a trimis în această dimineață o echipă la fața locului, care a demart cercetări pentru a vedea care este adevărul în acest caz. Dacă se vor dovedi adevărate aceste acuzații , micuții ar putea fi preluați în regim de urgenbă. Mai multe informații și imagini de la acest caz infiorător, la știrile MDITV de la orele 18:00 și pe www.mditv.ro.

UPDATE: Inspectoratul de Poliție al județului Dâmbovița s-a autosesizat în acest caz infiorător. Oamenii legii au deschis un dosar penal și fac cerectări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de rele tratamente aplicate minorului.

UPDATE: Trei dintre copii au fost preluați de către reprezentanții Protecției Copilului Dâmbovița și duși într-un centru de plasament. Băiatul de 12 ani a rămas lângă tatăl său. Inspectorii DJASPC Dâmvovița spun că în cazul în care bărbatul nu va fi de acord ca și băiatul să fie preluat într-un centru, oamenii legii vor solicita o ordonanță președințială pentru a-l prelua și pe el în regim de urgență. În cazul celor trei fete, tatăl lor și-a dat acordul ca acestea să fie duse în centrul de plasament.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe