PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » STUDENŢII, DORNICI DE EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ

STUDENŢII, DORNICI DE EXPERIENŢĂ PROFESIONALĂ

de Mditv
10 vizualizări

Sunt tineri, dar par hotărâţi să strângă cât mai multă experienţă pentru a avea o carieră de succes. Studenţii sunt tot mai interesaţi să intre pe piaţa muncii încă din facultate şi, mai nou, unii dintre angajatori sunt dispuşi să îi formeze. Târgurile de profil, în care studenţii şi angajatorii se pot întalni, sunt tot mai aglomerate, însă tinerii din societatea contemporană se plictisesc repede de perioada de debut, iar dacă nu sunt promovaţi rapid, renunţă uşor la job-urile obţinute.

Sute de studenţi şi absolvenţi au stat de vorbă cu angajatorii în speranţa că îşi vor găsi un loc de muncă, fie doar pentru perioada vacanţei, fie pe termen nelimitat. Târgul de carieră a fost găzduit de Universitatea Valahia din Târgovişte.

Deşi studenţii şi absolvenţii par dispuşi să lucreze în orice domeniu, aceştia pun preţ nu doar pe experienţă, ci şi pe salariu şi de ce nu, pe funcţie.

Angajatorii spun că s-au confruntat şi cu astfel de situaţii, în care după ce au fost formaţi tinerii i-au lăsat baltă. Chiar şi aşa, aceştia sunt dispuşi să pornească de la zero cu alţi tineri dornici de muncă.

La polul opus tinerilor care îşi doresc să profeseze încă din timpul studenţiei sunt absolvenţii care aleg varianta cea mai simplă după finalizarea studiilor universitare, adică şomajul.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe