PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SUPER-INTENSIVĂ TOT FĂRĂ PRODUCŢIE

SUPER-INTENSIVĂ TOT FĂRĂ PRODUCŢIE

de Andrei Oprescu
49 vizualizări

 

MALU CU FLORI, DÂMBOVIŢA

Pomicultorii luptă cu vremea capricioasă şi, cu speranţa unor culturi profitabile, au decis să se orienteze către altfel de livezi. Astfel că, un agricultor de pe Valea Dâmboviţei a decis să-şi încerce norocul cu o plantaţie super-intensivă de cireşi şi de pruni, însă, anul 2017 nu este unul profitabil nici pentru aceste soiuri.

Domnul Eugen Marin, de la Malu cu Flori, se îngrijeşte de livezile de meri de când se ştie, însă, vremea capricioasă din ultimii ani l-a făcut să se îndrepte şi către altfel de culturi. Astfel că, din buget propriu a realizat o plantaţie super-intensivă de cireşi, cu soi adus din Olanda. Pe un hectar are soiurile Regina şi Corbia, două soiuri foarte căutate pentru fructele mari şi de culoarea roşu închis pe care le produc.

Cireşii s-au adaptat foarte bine la condiţiile climatice şi s-au dezvoltat foarte bine în livada super-intensivă.

Totuşi, în primăvară, şi cireşii au fost afectaţi de gerul târziu din luna aprilie. Astfel că, în acest an şi la cireşi producţia a fost zero.

În completarea super-intensivei de cireşi, pomicultorul a plantat şi 300 de puieţi de pruni, tot din Olanda, ca experiment pentru a vedea dacă soiul respectiv dă roade.

Toate secretele plantaţiilor super-intensive le puteţi afla în emisiunea Ferma şi Ogorul, duminică, începând cu ora 14:30, doar la MDI TV. Pomicultorul va prezenta toţi paşii pe care i-a urmat în realizarea culturilor super-intensive, de la plantare până la recoltat.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe