PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SUPERSTIȚII ÎN NOAPTEA DINTRE ANI

SUPERSTIȚII ÎN NOAPTEA DINTRE ANI

de Andrei Oprescu
5 vizualizări

Noaptea dintre ani este momentul perfect pentru bilanțul anului care se încheie, pentru planuri și dorințe pentru noul an. Fie că sunt mulțumiți de realizările din 2018 și vor ca și anul viitor să fie unul prosper, fie vor să alunge ghinionul și să atragă de partea lor binele, românii au o serie de superstiții legate de noaptea de Revelion. Crenguța de vâsc și strugurii de pe masă nu trebuie să lipsească în această noapte.
Cea mai așteptată noapte dintre ani este cu siguranță un moment cu încărcătură energetică foarte mare, astfel că dorinţele exprimate la ora 24:00 au şanse mari de împlinire. Pe lângă tradițiile aducătoare de noroc păstrate din moși strămoși cu sunt obiceiul plugușorului și al sorcovei, românii țin cont și de alte superstiții în noaptea de revelion. În ziua de 31 decembrie este aceea că nu trebuie să maturăm în casă şi nici să coasem sau să croşetăm pentru că se alungă prosperitatea. Totodata, se spune că este bine sa mănânci struguri în ultimele secunde din an și să prinzi deasupra ușii o crenguță de vâsc. Comerciantii sunt și ei conștienți de aceste lucruri, astfel că pietele au fost invadate de aceștia.
De asemenea, la cumpăna dintre ani peștele nu trebuie să lipsească de pe mesele românilor, cel puțin așa spune tradiția, sau superstiția. Târgoviștenii stau zilele acestea la coadă să cumpere pește.
Superstiţiile care vizează banii şi aspectele materiale nu lipsesc nici ele. În măsura în care acest lucru este posibil, trebuie să încearcați să vă achitați toate datoriile până la miezul nopții. De asemenea se spune ca prima persoană care îți intră în casă după miezul nopții este ideal să fie un bărbat înalt, brunet, iar paharul de vin trebuie sa fie plin toata noaptea.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe