PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SUTE DE AMENZI PENTRU LIPSA CENTURII DE SIGURANȚĂ

SUTE DE AMENZI PENTRU LIPSA CENTURII DE SIGURANȚĂ

de Andrei Oprescu
3 vizualizări

Și-au pus viața în pericol, au încălcat legea și s-au ales și cu amenzi usturătoare. Sute de șoferi au fost opriți în trafic numai în Dâmbovița în cadrul acțiunii naționale SEATBELT pentru verificarea și impunerea folosirii centurii de siguranță și a dispozitivelor de fixare omologate. Alături de viteza excesivă, lipsa centurii de siguranță face anual ca sute de persoane să-și piardă viața.
Săptămâna 11-17 martie 2019 este dedicată controalelor TISPOL Seatbelt -acțiunile Poliţiilor Rutiere din Europa, vizând purtarea centurilor de siguranţă de către ocupanţii maşinii. În Dâmbovița, polițiștii de la rutieră au demarat controale pe toate arterele de circulație din județ.
Controalele s-au lăsat cu amenzi usturătoare. În primele trei zile sute de șoferi au fost amendați.
Numai într-o singură zi, în urma activităților din teren 409 amenzi au fost pentru nerespectarea legislației în domeniul utilizării centurii de siguranță și a sistemelor de retenție omologate, fiind amendați 353 de conducători auto și 53 de pasageri. Alți 3 șoferi au fost sancționați contravențional pentru transportul copiilor fără a folosi dispozitive de fixare omologate. Acțiunea, coordonată de Direcția Rutieră din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române, se desfășoară în toată țara, pe drumurile publice, polițiștii rutieri fiind în teren, pentru aplicarea măsurilor legale în caz de nerespectare a legislației în domeniu. Controalele se desfăşoară simultan în toate statele membre ale Uniunii Europene.

Comenteaza

comentarii

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe