PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » SUTE DE FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ ÎN ȚARĂ

SUTE DE FOCARE DE PESTĂ PORCINĂ ÎN ȚARĂ

de Andrei Oprescu
125 vizualizări

Pesta porcină continuă să facă pagube în toată țara. Chiar dacă am trecut de vârful infectărilor, lună de lună sunt depistate noi cazuri atât în gospodăriile românilor care nu au renunțat să crească animalele și și-au asumat riscul pierderilor în caz de apariție a pestei, dar și în exploatațiile mari din țară și în cazul efectivelor de mistreți. La cea mai recentă raportare erau active un număr de 620 de focare pestă porcină africană, din care 19 focare în exploatații comerciale și 2 focare în exploatații comerciale de tip A, fiind afectate un număr de 319.008 porcine. Pe județe, în regiunea SUD-MUNTENIA, cea mai gravă situație se înregistra la ultima raportare în județul Ialomița. Aici erau active 196 de focare de pestă porcină. Nici Teleormanul nu stătea foarte bine. 134 de focare erau înregistrate pe raza județului. În județul Dâmbovița erau 17 focare active, iar în județul Argeș-7. Pe ultimele locuri în topul județelor afectate de pestă în prezentă se aflau Prahova, Ilfov, Giurgiu și Călărași. Aici focarele erau izolate.

FOCARE PESTĂ PORCINĂ

IALOMIȚA-196 focare active

TELEORMAN-134 focare active

DÂMBOVIȚA-17 focare active

ARGEȘ-7 focare active

PRAHOVA-2 focare active

GIURGIU-1 focare active

ILFOV-1 focare active

CĂLĂRAȘI-1 focare active

De la prima semnalare a prezenței virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 și până în prezent, au fost diagnosticate 5.874 de cazuri la mistreți în 41 de județe. În intervalul 16.09.2021 – 23.09.2021 au fost înregistrate 8 cazuri noi de PPA la mistreț.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe