PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TABĂRĂ DE PREGĂTIRE PENTRU SPORTIVII SPECIALI

TABĂRĂ DE PREGĂTIRE PENTRU SPORTIVII SPECIALI

de Andrei Oprescu
74 vizualizări

Timp de 5 zile, 36 de sportivi speciali din toata tara, campioni municipali, nationali si internationali, s-au antrenat intens pentru sporturile pe care le practica, in tabara de la Cheile Gradistei, judetul Brasov. Sportivii speciali, care ne dau un exemplu in fiecare zi, facand performanta in ciuda dizabilitatilor intelectuale, se pregatesc pentru Jocurile Mondiale ce se vor derula in perioada 14 – 21 martie 2019 la Abu Dhabi, in Emiratele Arabe Unite. Romania va fi reprezentata de un lot de 32 de sportivi care vor concura in probele de inot, atletism, tenis de masa si tenis de camp, patinaj role, bocce, judo si gimnastica artistica. Printre acestia sunt sportivi din Targoviste si Ploiesti.
Special Olympics din Romania a organizat o tabara de pregatire a sportivilor cu dizabilitati intelectuale la Cheile Gradistei, in judetul Brasov. 36 de sportivi din Arad, Bacau, Baia Mare, Bucuresti, Odorheiu Secuiesc, Ploiesti si Targoviste s-au antrenat la tenis de masa (2 sportivi + 2 sportivi parteneri), inot (4 sportivi), tenis de camp (2 sportivi + 2 sportivi parteneri), role (3 sportivi), bocce (2 sportivi + 2 sportivi parteneri), atletism (4sportivi), judo (6 sportivi), gimnastica artistica (8 sportivi). In tabara Special Olympics, orasul Targoviste a fost reprezentat de echipa de bocce formata din doi sportivi cu dizabilitati intelectuale (Bianca si Daniel) si doi parteneri ( Ciprian si Raluca), sustinuti si antrenati de voluntarul Special Olympics Radu Toma Gabriel, de profesie pompier şi care îşi dedică tot timpul liber lucrului cu persoanele cu dizabilităţi. Nu face acest lucru singur, ci impreuna cu sotia si cele doua fiice ale sale.
Ioniță Paula Bianca are 19 ani și este eleva la liceul Petru Cercel in clasa a XII-a, iar Tudorache Daniel Andrei are 16 ani și este elev la școala specială Târgoviște. Partenerii sportivilor speciali sunt Diaconu Raluca Ștefania, în vârstă de 20 de ani, studentă la kinetoterapie şi Cimpoieri Vasilică, în vârstă de 21 ani, student la kinetoterapie. Ambii studiază la Universitatea Valahia din Târgovişte.
Alaturi de echipa de bocce a fost prezenta si Laura, voluntar Special Olympics din luna mai a acestui an, in calitate de partener al unei alte sportive cu dizabilitati, Ana. Echipa formata din Laura si Ana va reprezenta Romania intre 24 si 28 septembrie la Forumul Global al Tinerilor Lideri ce se va derula la Baku, in Azerbaijan si care va reuni peste 300 de sportivi si parteneri din 30 de tari.
Sportivii prezenti in tabara de la Cheile Gradistei sunt campioni municipali, nationali si internationali la sporturile practicate: inot, atletism, tenis de masa si tenis de camp, patinaj role, bocce, judo si gimnastica artistica. Tabara de pregatire a sportivilor Special Olympics face parte din programul „Performanta sociala prin sport”.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe