PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » ȚARA OAMENILOR DE „ZAHĂR” – VIDEO

ȚARA OAMENILOR DE „ZAHĂR” – VIDEO

de admin
14 vizualizări

In Romania, numarul bolnavilor de diabet creste alarmant de la o zi la alta. Statisticile arata ca unu din 10 romani se confrunta cu aceasta afectiune. O statistica carea art rebui sa ne ingrijoreze, medici atrag atentia asupra faptului ca in tara noastra,in ultimul deceniu, numarul bolnavilor de diabet s-a dublat. Din nefericire si la acest moment sunt mii de romani nu stiu ca sufera de acesta bola, bola care in lipsa unui tratament ne poate deteriora sanatate si ne poate pune chiar viata in pericol.
Pierderea in greutate fara cauze cunoscute, senzatie extrema de foame si sete dar si oboseala si iratibilitatea sunt simptome care ar trebui sa ne dea de gandit. Acestea ar putea fi semnele clare ca suferim de diabet zaharat, boala care nu are leac dar care poate fi depistata in urma unor analize de rutina si mai ales poate fi tinuta sub contol in asa fele incat sa nu ne afecteze starea de sanatate.
Alin este un tanar care la doar 24 de ani a fost diagnosticat cu diabet, pentru ca nu a dat importanta primelor simptome, la doar sase luni distanta a aflat ca va fi nevoit sa isi faca zilnic insulina.
Stiind ca nu are niciun membru din familie bolnav de diabet, a amanat de la o zi la alta prezentarea la medic.
La acest moment, in Romania sunt inregistrati 800.000 de pacienti cu diabet, medicii spun insa ca numarul lor este cel putin dublu.
Din nefericire, diabetul netrata poate imbolnavi intregul organism. Diabetul zaharat este prima cauza de pierdere a vederii, dar poate provoca si boli renale. Complicatii apar mai ales atunci cand boala nu este depistata la timp.
Cei mai multi bolnavi nu au niciun simptom si niciun semn de diabet , de aceea medici ne recomanda ca la implinirea varstei de 45 de ani, fiecare dintre noi trebuie sa ne testam glicemia mai des.
Diabetul poate fi tinut insa la distanta printr-o alimentatie sanatoasa. Specilaistii ne sfatuisec sa evitam consumul de dulciuri , sa inlaturam stresul din viata noastra si sa facem cat mai multa miscare.

Ilona Rotaru
Eduard Găiseanu

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe