PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TÂRG DE TOAMNĂ  LA TITU

TÂRG DE TOAMNĂ  LA TITU

de Andrei Oprescu
153 vizualizări

 

TITU, DÂMBOVIŢA

Roadele pământului, haine din ţesături naturale, obiecte utile în gospodărie, dar şi produse tradiţionale pot fi găsite până duminică la Titu, în judeţul Dâmboviţa. Târgul de toamnă este deschis pentru toţi dâmbovitenii şi nu numai. Drumul Naţional 7 este închis în zonă cât ţine târgul, iar autorităţile locale îi invită pe toţi dâmboviţenii la cumpărături sau la distracţie şi, de ce nu, la o porţie de mititei şi pastramă.

Târgul de toamnă de la Titu este cea mai importantă tradiţie a localităţii, întrucât datează din anul 1853 şi a fost organizat negreşit în fiecare an. Mii de oameni din întreg judeţul, dar şi din alte zone ale ţării şi-au rezervat locuri pentru participarea la târg sute de comercianţi. Încă de la deschidere, aceştia au fost întâmpinaţi de autorităţile locale din Titu, alături de autorităţi judeţene.

La jumătatea lunii septembrie , la Titu se întâlnesc de peste 160 ani, agricultori, meşteri, artizani, comercianţi din toata țara, care îşi prezintă şi îşi valorifică produsele : pielărie, olărit, obiecte de artizanat, legume şi fructe,  la cel mai bun nivel, din punct de vedere calitativ. Localnicii au aşteptat târgul cu lista deja făcută.

Unii dintre dâmboviţeni sunt mai limitaţi în cumpărături pentru că veniturile lunare sunt prea mici.

Târgul de la Titu reprezintă o mare bucurie şi pentru prichindei.

Până în data de 17 septembrie, cât ţine târgul,  DN 7 va rămâne închis pentru circulaţia rutieră.

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe