PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TAXE RECUPERATE DE SOFERI

TAXE RECUPERATE DE SOFERI

de Mditv
5 vizualizări

Vesti bune pentru soferi! Acestia isi pot recupera taxele de poluare vechi, fara a mai fi nevoie sa actioneze in instanta. Sumele platite in anii anteriori se pot recupera pe cale administrativa, prin intermediul ANAF. Ordonanta de Urgenta care prevede recuperarea taxei de poluare nu include insa si taxa pentru actualul timbru de mediu.

Curtea de Justitie a Uniunii Europene a desfiintat mai multe taxe pe care soferii romani erau obligati sa le plateasca. Printre acestea se regasesc si taxa pe poluare pentru autovehicule, precum si taxa pentru emisiile poluante, provenite de la autovehicule.

Acum, conform Ordonantei de Urgenta 40/2015, taxele de poluare vechi se restituie persoanelor interesate, la cerere. Noutatea este ca beneficiarii nu mai trebuie sa faca demersuri in instanta, ci aceste taxe se pot recupera pe cale administrativa, printr-o adresare directa catre organul fiscal.

Cererile de restituire vor fi solutionate in maximum 45 de zile de la inregistrare, iar solicitantii vor fi informati asupra acestui aspect in cel mult zece zile de la emiterea deciziei de catre autoritati. Problema ramane insa timbrul de mediu, care nu este cuprins in Ordonanta de Urgenta.

Este pusa la indoiala si legalitatea rambursarii taxelor de poluare pe o perioada de cinci ani, prin plata in fiecare an a 20% din valoarea acestora.

De recuperarea banilor pe cale administrativa se pot bucura si persoanele care au apucat sa demareze actiuni in instanta, insa, doar daca renunta la firmele juridice. Ordonanta de Urgenta 40/2015 a intrat in vigoare in data de 3 septembrie, iar in perioada imediat urmatoare proprietarii de autovehicule se asteapta ca Ministerul Finantelor si reprezentantii Fondului de Mediu sa ajunga la un acord comun in ceea ce priveste si recuperarea taxei pentru Timbrul de Mediu.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe