PRIMA PAGINĂ » TESTE GRATUITE PENTRU CANCER

TESTE GRATUITE PENTRU CANCER

de Andrei Oprescu
4 vizualizări

Analize gratuite pentru suspectii de cancer de colon. In curand, pacientii care au afectiuni colorectale sau cei care vor pur si simplu sa-si verifice sanatatea, ar putea beneficia de investigatii de specialitate amanuntite in mod gratuit. Societatea Roamana de Gastro-Enterologie a obtinut aprobarea pentru a include in Programul National de Sanatate si screeningul pentru cancerul de colon.

 

In ultimii ani tot mai multe persoane au fost depistate cu cancer de colon, majoritatea fiind barbati. Insa, asta nu inseamna ca femeie fac exceptie de la aceasta afectiune. Grav este ca, statisticile arata o realitate alarmanta. Daca pana de curand incidenta era crescuta in randul pacientilor trecuti de varsta de 50 de ani, acum se constata o crestere a numarului de bolnavi in randul tinerilor, cu varste chiar mai mici de 20 de ani.

 

Modul de viata si alimentatia ar sta la baza acestei afectiuni de temut, sustin specialistii. Insa, la fel de grav este sic a persoanele care au unele simptome intarzie prezenta la medic, preferand sa se trateze dupa ureche. Tocmai de aceea Societatea Roamana de Gastro-Enterologie  insita pe includerea unui program de depistare in faze incipiente  a cancerului de colon in care sa fie implicata o mare masa de oameni.  S-au facut unele demersuri si se pare ca ar fi obtinut si aprobarea.

 

Acum ramane de vazut cand va fi pus in practica acest program si daca isi va dovedi sau nu eficienta. Asta in contextual in care multe alte programe nationale s-au pierdut pe drum, iar banii s-au dus pea pa sambetei.

Echipa: Corina Slămnoiu/ Mădălin Anca

http://www.youtube.com/watch?v=sH8z3uYJ7x4

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe