PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TRĂIESC CA SĂ MUNCEASCĂ – VIDEO

TRĂIESC CA SĂ MUNCEASCĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
7 vizualizări

Din 2015 femeile vor munci mai mult. Potrivit proiectului privind Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2013-2020, femeile vor fi nevoite sa activeze mai multi ani in campul muncii, varsta de pensionare va fi egalizata cu cea a barbatului. Astfel femeile se vor pensiona la o varsta mai inaintata, la 65 de ani.

Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2013-2020, publicata de Ministerul Muncii, aduce, incepand cu anul 2015, modificari in ceea ce priveste  varsta de pensionare a femeilor. Acestea vor fi nevoite sa presteze cu cinci ani mai mult in campul muncii, varsta de pensionare fiind egalizata cu cea a barbatilor, la 65 de ani. Mai mult, din 2015, varsta de pensionare ar putea fi si ea prelungita sau vor fi incurajati varstnicii sa reintre in viata activa.

 

Propunerea ministerului muncii nu este privita cu ochi buni nici de barbati . Acestia considerand ca puterea de munca a femeilor scade odata cu varsta, iar capacitatile fizice nu pot fi puse pe acelasi nivel.

 

In plus, pentru a implementa Strategia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca 2013-2020, Ministerul Muncii si-a propus atingerea unei rate de ocupare a fortei de munca de 70% , prin reducerea presiunii fiscale si administrative asupra utilizarii fortei de munca si acordarea unor facilitati fiscale pentru angajarea somerilor si a persoanelor apartinand grupurilor vulnerabile.

 

 

Ecipa: Ilona Rotaru, Radu Constantinescu

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe