PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TURBĂRIA LĂPTICI, INAUGURATĂ – VIDEO

TURBĂRIA LĂPTICI, INAUGURATĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
118 vizualizări

esti bune pentru iubitorii drumetiilor montane. In masivul Bucegi reprezentantii Parcului Natural au inaugurat un nou obiectiv turistic. Turistii care aleg sa vina pe Valea Prahovei au la dispozitie un nou punct de atractie, o arie protejata de tip botanic care acum poate fi vizitata. Este vorba de turbaria “Laptici”amenajata de rangerii Parcului Natural Bucegi.

Situată în apropierea lacului Bolboci, la o altitudine de aproximativ 1.500 de metri, turbăria “Lăptici” era cunoscută mai ales de specialiștii atrași de biodiversitatea faunei și florei de aici. Intuind potențialul turistic al zonei, conducerea Parcului Natural Bucegi a hotărât amenajarea acesteia astfel încât oricine să poată avea acces în micul paradis. 

În aria protejată de interes național, intinsă pe o suprafață de peste 15 hectare, există o mare varietate floristică de mușchi și ierburi, specifică turbăriilor, iar sub mlaștina acoperită de mușchi, există un strat de turbă de peste un metru.  

Printre speciile de floră și faună care pot fi observate în acest loc, se mai număra și salcia bicolora, mușchiul de turbă, bumbăcărița, două specii de jneapăn dar și tritonul carpatic.

Turul de vizitare al amenajarii este gratuit și se poate face în aproximativ 30 de minute si este interzis pe perioada iernii. Turbăria Lăptici este foarte usor de gasit,fiind situata la aproximativ 30 de kilometri de stațiunea Sinaia, accesul fiind posibil pe un drum asfaltat care face legătura cu zona Padina.

 

 

ECHIPA: Mihai Eremia, Eugen Bănescu 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe