PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » TURIST SURPRINS DE VALANȘĂ – VIDEO

TURIST SURPRINS DE VALANȘĂ – VIDEO

de Andrei Oprescu
35 vizualizări

Un turist abia a scăpat cu viaţă după ce a fost surprins de o avalanşă în munţii Bucegi. Bărbatul era împreună cu trei prieteni pe Valea Bucşoaiei, când zăpada de pe un versant s-a prăbuşit peste el.

Bărbatul,în vârstă de 37 de ani a urcat pe munte însoţit de alte trei personae. Aflati intr-o zona cu zapada, de pe Valea Bucsoiului, turistii au fost surprinsi de o avalansa, iar unul dintre ei s-a ales mai multe traumatime si o fractura la un membru inferior.Imediat salvamontistii au plecat pentru a recupera victima aflata in stare de hipotermie. 

Din cauza terenului accidentat salvatorii au cerut ajutorul unui elicopter SMURD. Aparatul de zbor sosit de la Bucuresti, nu a putut interveni din cauza vantului care a suflat cu putere, pilotii fiind nevoiti sa aterizeze in statiunea Busteni.

Misiunea de coborâre a turistului rănit a fost una foarte dificilă. Cu toate acestea, bărbatul a avut noroc. Rănile nu i-au pus viaţa în pericol şi a fost transportat la Spitalul Judeţean din Braşov.

În această perioadă a anului toate traseele montane din Masivul Bucegi sunt închise,iar cei care urcă risca fie să fie surprinşi de avalanşă, sa rămână blocaţi sau sa se rataceasca.

 

ECHIPA: Mihai Eremia/Loredan Bouroșu

 

 

 

 

 

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe