PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UMILIȚI DE PATRONI

UMILIȚI DE PATRONI

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Aruncati pe poarta fabricii, fara sa fie platiti pentru munca lor. In acest mod inteleg multi patroni damboviteni sa isi trateze angajatii, cand se confrunta cu probleme financiare. Inspectoratul Teritorial de Munca se confrunta cu o avalansa de plangeri din partea muncitorilor, care reclama ca nu au fost platiti de patroni. In aceasta situatie se afla 100 de oameni, care au fost disponibilizati de doua luni de la o firma din Targoviste si care nu au primit nici pana acum salariile restante. Oamenii sunt sufocati de datorii si chiar daca si-au implorat patronul, acesta refuza sa le dea banii care li se cuvin.

Si din pacate cazul celor 100 de angajati targovisteni nu este singular. Tot mai multi patroni isi concediaza muncitorii si nu le mai platesc un leu. La ITM Dambovita ajung zeci de reclamatii impotriva unor astfel de angajatori.

Multi angajati insa isi pot gasi dreptatea numai in instanta, unde conflictele de munca se judeca in regim de urgenta, fiind scutite de taxa si de timbrul judiciar. Multi damboviteni se tem insa ca trebuie sa cheltuiasca bani prin tribunale si renunta la ideea de a-si da in judecata angajatorii.

ECHIPA: Madalina Zabava / Radu Constantinescu

http://youtu.be/ZoN7g0AoSeg

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe