PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN BUSINESS FRUMOS MIROSITOR

UN BUSINESS FRUMOS MIROSITOR

de Andrei Oprescu
8 vizualizări

Mireasma profitului vine din afacerile cu lavandă. Levănțica, atât de apreciată de fermierii din vestul țării a prins și în Bărăgan. O ialomițeancă a investit în cultura de lavandă și acum se poate lauda cu un profit de 8000 de euro la hectar. Și alte plante medicinale sunt tot mai exploatate de români, printre ele mușețelul, salvia și gălbenelele.
În localitatea Bordușelu din Ialomița, printre lanurile cu grâu și porumb și-a făcut loc și o cultură de lavandă. Frusinica Ionescu a muncit 13 ani în Spania la cules roșii, nectarine și struguri. În urmă cu un an, femeia s-a întors acasă și și-a încercat norocul într-o afacere cu levănțică. A cumpărat pământ și s-a apucat de treabă. Investiția a costat-o aproape 8000 de euro, bani cu care a cumpărat 20.000 de butași pe care i-a plantat pe un hectar.
Planta este în plină floare, câmpul s-a colorat în mov, iar producția se anunță una foarte bună. Cultura este una ecologică, iar culesul se face manual.

Căutată în industria cosmetică și în gastronomie, lavanda a devenit o cultură foarte rentabilă mai ales pentru fermierii care dispun de teren puțin. Profitul de pe un singur hectar poate ajunge la 8000 de euro. Un litru de ulei esențial de lavandă se vinde cu 120 euro.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe