PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN IALOMIȚEAN A CÂȘTIGAT TROFEUL „ILEANA SĂRĂROIU”

UN IALOMIȚEAN A CÂȘTIGAT TROFEUL „ILEANA SĂRĂROIU”

de Andrei Oprescu
108 vizualizări

Două seri dedicate portului și muzicii populare românești. De asta au avut parte dâmbovițenii prezenți la Casa Tineretului din Târgoviște, acolo unde a avut loc cea de-a V-a ediție a Festivalului-Concurs Național “Ileana Sărăroiu”. La finalul celei de-a două seri a fost desemnat și câștigătorul, Ionuț Cocoș, un tânăr ialomițean.

Una dintre cele mai cunoscute și apreciate interprete de muzică populară românească a fost omagiată la Târgoviște. Este vorba despre Ileana Sărăroiu, cea care după copilăria petrecută în comuna dâmbovițeană Valea Voievozilor, a reușit să se facă remarcată la nivel național. Dăruirea totală, personalitatea uluitoare și tehnica vocală de excepție i-au permis artistei să abordeze genuri muzicale variate: romanțe, cântece populare, cântece de petrecere și muzică ușoară.

În week-end, sute de dâmbovițeni au răspuns afirmativ invitației lansate de reprezenatații Consiliului Județean și ai Centrului Județean de Cultură de a lua parte la unul dintre cele mai importante festivaluri de folclor din Dâmbovița, Festivalul-Concurs “Ileana Sărăroiu”.

Pentru al cincilea an consecutiv, concurenții veniți din diferite regiuni ale țării i-au încântat atât pe membrii juriului, cât și pe spectatori cu glasurile lor și totodată cu melodiile cu care au concurat. Fiecare concurent a primit diplome de participare. Au existat și premii speciale din partea juriului și mențiuni, trei dintre acestea fiind adjudecate de concurenți dâmbovițeni. Trofeul fetivalului a fost câștigat de tânărul ialomițean Ionuț Cocoș.

La finalul celei de-a doua seri, pe lângă câștigători, nume de excepție au urcat pe scenă spre încântarea publicului. Printre aceștia s-au numărat tenorul Florin Georgescu, Ansamblul Folcloric “Haiducii”, festivalul fiind încheiat de Nicolae Furdui Iancu. Acompaniamentul în cele două seri de festival a fost realizat de Orchestra Populară “Chindia”.

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe