PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN NOU EPISOD DE GER

UN NOU EPISOD DE GER

de Andrei Oprescu
53 vizualizări

Noaptea de luni spre marți a adus un nou episod de ninsoare în sudul țării. Administrația Națională de Meteorologie a emis o informare de vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud valabilă până miercuri la ora 10.00. În nordul, centrul și estul țării, vremea va fi deosebit de rece, local geroasă dimineața și noaptea, iar în cursul nopții de marți spre miercuri și în regiunile sudice. În aceste zone temperaturile minime se vor încadra, în general, între -15 și -10 grade, cu cele mai scăzute valori în depresiunile din estul Transilvaniei, unde vor coborî până în jurul a -20 de grade. Maximele termice din cursul zilei de marți (16 februarie) vor fi preponderent negative și se vor încadra, în general, între -6 și 0 grade.

INFORMARE METEOROLOGICĂ

Interval de valabilitate: 15 februarie, ora 20:00 – 17 februarie, ora 10:00

Fenomene și zone afectate: vreme deosebit de rece și ger dimineața și noaptea în nord, centru și est și local în sud

Minime: -15 grade Celsius

Maxime: -6 si 0 grade Celsius

În aceste condiții, Centrul Infotrafic a transmis o atenționare pentru prevenirea accidentelor de circulaţie. Înainte de a pleca la drum, șoferii trebuie să se asigure că au autovehiculul echipat corespunzător pentru circulaţia în condiţii de iarnă, să adapteze în permanenţă viteza de deplasare, să nu efectueze manevre periculoase la volan şi să mărească distanţa de siguranţă faţă de vehiculele dinainte. Vremea va continua să oscileze. Astfel, cele mai scăzute valori se vor înregistra în noaptea de 17 februarie, când local va fi ger. Ultima săptămână din februarie va debuta cu temperaturi în creștere, medii ale maximelor de până la 10…12 grade și ale minimelor de -2…0 grade, dar din 24 februarie se va răci din nou, astfel media valorilor diurne se va situa în jurul a 6…8 grade, iar cea a celor nocturne va tinde spre -4 grade.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe