PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » UN PRAHOVEAN A FOST PRINS CÂND VINDEA PARFUMURI CONTRAFĂCUTE

UN PRAHOVEAN A FOST PRINS CÂND VINDEA PARFUMURI CONTRAFĂCUTE

de Andrei Oprescu
42 vizualizări

,,Esențele tari se țin în sticluțe mici”, însă musai să fie originale, altfel jandarmii vor ,,simți” mirosul de contravenient și atunci când te vor întreba de sănătate, vei încerca să te volatilizezi precum un parfum contrafăcut. Asta i s-a întâmplat și unui prahovean de 47 de ani care a încercat să vândă zeci de parfumuri contrafăcute.”- este mesajul Jandarmeriei, postat pe Facebook, după ce jandarmii prhaoveni l-au găsit pe bărbatul care vindea parfumuri contrafăcute. Nu se întâmplă doar în Prahova, ci prin toată țara. Comercianții de ocazie spun, de  cele mai multe ori, că produsele sunt furate de peste hotare, ca să-i convingă pe potențialii clienți că produsele sunt orginale. În realitate sunt niște produse ieftine și de proastă calitate.

Cum recunoşti parfumurile contrafăcute?

Şi în cazul parfumurilor, cei trei indicatori ai autencitatii unui produs se remarcă în preţul acestuia, certificările distribuitorului şi în ambalaj. Cât timp cumperi de la un distribuitor autorizat, menţionat de regulă pe site-ul oficial al companiei producătoare, vei evita parfumurile contrafăcute.

De cele mai multe ori, poţi deosebi parfumurile originale de cele contrafăcute prin faptul că cele din urmă diferă prin ambalaj şi recipient, miros şi culoare.

Iată cum recunoşti faptul că un parfum este original:

  • ambalajul precizează informaţii despre distribuitor;
  • cutia parfumului este împachetată într-un ambalaj de plastic rezistent şi transparent, având de cele mai multe ori un sigiliu cu logo-ul brand-ului;
  • cutia şi recipientul parfumului sunt identice cu cele prezentate pe site-ul oficial;
  • cutia menţionează numărul de lot şi un cod de bare ce poate fi verificat;
  • verifică longevitatea, mirosul, culoarea şi formula parfumului (ridică un semn de întrebare dacă este prea uleioasă);
  • testează parfumul pentru a observa dacă apar reacţii alergice pe piele sau dacă pătează hainele. Acestea sunt principalele aspecte pe care ar trebui să le ai în vedere pentru a recunoaşte cosmeticele şi parfumurile contrafăcute. Asigură-te că întotdeauna cumperi produsele preferate de la distribuitori autorizaţi şi nu te încrede în reduceri masive de preţ.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe