PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VACANŢĂ PRINTRE ZIDURI CENUŞII

VACANŢĂ PRINTRE ZIDURI CENUŞII

de Mditv
26 vizualizări

O tânără dâmboviţeancă îşi petrece scurta vacanţă, de doar două săptămâni, printre ziduri cenuşii. Aceasta s-a întors în ţară, din Italia, şi în loc să se odihnească preferă să dea viaţă unui perete de la baza unui pod din Trainica. Ioana petrece ore întregi pictând zidul, sub privirile trecătorilor, care îi admiră iniţiativa şi munca depusă.

Ioana este pasionată de pictură de mică şi a urmat chiar un liceu de profil. A terminat studiile la Liceul de Arte Bălaşa Doamna, însă a urmat drumul străinătăţii. Este plecată în Italia de nouă ani şi singurul regret pe care îl are este că nu se poate bucura de pasiunea ei. De aceea, a profitat de scurta vacanţă în România pentru a da frâu liber imaginaţiei, practicând street art.

Tânăra artistă spune că nu s-a gândit de la început ce vrea să facă. A vrut doar să dea puţină culoare zonei cenuşii în care a crescut.

Ioana s-a apucat de această pictură în urmă cu trei zile şi petrece în jur de 4-5 ore pe zi sub podul de la Trainica. Mama artistei este cel mai dur critic al ei, însă nici trecătorii nu sunt mai prejos. Îşi dau cu părerea ori de câteori o văd pe Ioana la treabă.

Munca artistei putea fi spulberată în doar câteva momente de poliţiştii locali din oraşul Pucioasa, care aveau de gând să o amendeze pe aceasta pentru modul în care se exprimă, fără a ştii că înainte a primit şi o aprobare de la Primărie.

Ioana se întoarce în Italia la sfârşitul săptămânii, însă, speră ca în două-trei zile pictura să fie gata. Peste hotare va merge din nou în fabrica unde îşi câştigă traiul de zi cu zi, dar este hotărâtă să nu stea departe de pictură. Va continua să facă street art împreună cu alţi artişti italieni şi vrea să înveţe să facă tatuaje. Ioana are în arhiva personală câteva lucrări de care este mândră, însă pictura de la podul din Trainica rămâne lucrarea ei de suflet, pentru că îi aminteşte de copilărie.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe