PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VACANȚE PENTRU SENIORI – VIDEO

VACANȚE PENTRU SENIORI – VIDEO

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Excursii pe bani putini! La asta se gandesc tot mai multi seniori romani care se inscriu in programele dedicate celor trecuti de 55 de ani.Asociatia Nationala a Agentiilor de Turism a lansat initiativa “Seniori Romania”, program care doreste sa promoveze calatoriile pentru persoanele varstnice, in afara sezonului. Primul pachet din cadrul initiativei “Seniori Romania” este “Seniori pe litoral”, care se va desfasura in perioada 5 – 31 mai si 10 – 30 septembrie 2015. Programul este destinat persoanelor cu varsta de peste 52 de ani, in scopul cresterii gradului de ocupare pe litoral.

Conform reprezentantilor ANAT, ponderea populatiei de varsta a treia creste in Romania, similar situatiei din Europa, in care 25% din populatie are varsta cuprinsa intre 55 si 80 de ani. Cu toate astea, la nivel de piata, foarte putini seniori romani cumpara pachete pentru o vacanta relaxanta. Nici nu le trece prin cap ca pot merge in vacante la preturi mici. In contextul economic actual, parintii nostri cand fac rost de bani isi schimba faianta din bucatarie. Banii sunt putini si atunci ii intorc in casa, sau in cel mai fericit caz rup cativa lei pentru doua zile la munte.
Totusi, exista si seniori romani care merg in vacanta, chiar si in strainatate, ei fac un sejur de 7 nopti in care incearca sa acopere cat mai mult din destinatiile respective.

Pentru a putea avea acees la ofertele pentru seniori, doritorii trebuie sa aiba o varsta de peste 55 de ani si sa fie insotiti de o persoana ce nu trebuie sa indeplineasca criteriul de varsta impus. Persoanele sub 55 de ani care doresc sa mearga in programe pentru seniori vor achita un supliment de cazare ce nu va depasi pragul de 40 de euro. Specialisti sustin ca in general clientii provin din orasele mari si au de cele mai multe ori educatie superioara si venituri peste medie. Acestia isi cumpara singuri excursiile, cu cel putin 3-4 luni in avans si doar in aproximativ 10% din cazuri vacantele sunt achizitionate de copii ca un cadou. Programele turistice pentru seniori inregistreaza anul acesta o crestere de 24%, destinatiile preferate fiind Roma, Anatolia , Sorrento, Toscana si Istanbul. Preturile impuse fiind destul de atractive pentru persoanele mai in varsta. 

Sezonul trecut, o singura agentie din Romania a vandut peste 4500 de pachete seniorilor. Programul senior travel a fost initiat de Spania. Guvernul spaniol a subventionat biletul de avion prin bani europeni. Ulterior si alte tari din UE au aplicat acest principiu ca sa atraga multi turisti in extrasezon.

Imag: batrani pe strada, in parc, care fac miscare, imag din agentiile de turism, imag mare, munte

Ilona Rotaru

Radu Constantinescu

https://www.youtube.com/watch?v=16A0shHWXKA

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe