PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VACCIN ANTIGRIPAL, DOAR CONTRA COST – VIDEO

VACCIN ANTIGRIPAL, DOAR CONTRA COST – VIDEO

de Andrei Oprescu
13 vizualizări

Imunizarea contra gripei se poate face doar contra cost la acest moment in judetul Dambovita. Dambovitenii care vor sa se vaccineze din timp pot achizitiona serul din farmacii, intrucat dozele gratuite vor mai intarzia si anul acesta. Directia de Sanatate Publica Dambovita a inaintat necesarul de 62.000 de vaccinuri catre Ministerul Sanatatii, acestea urmand sa ajunga la medicii de familie din judet dupa incheierea licitatiilor la finele lui octombrie sau in luna noiembrie. In 2012, vaccinarea antigripala a debutat la sfarsitul lunii octombrie, insa multi damboviteni isi cumparasera deja serul pana la acea data. In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate, cu prioritate, persoanele cu varsta peste 65 de ani, cu boli cronice, in special boli respiratorii si cardiovasculare, boli metabolice, copiii si batranii institutionalizati si personalul medical. 

 

Ca de fiecare data si in acest an, vaccinarea antigripala gratuita desfasurata de  Ministerul Sanatatii prin intermediul medicilor de familie din fiecare judet va intarzia fiind preconizata catre finele acestei luni sau in luna urmatoare din cauza licitatiilor. Pana la sosirea dozelor gratuite, dambovitenii care vor sa elimine orice risc de imbolnavire pot achiziona vaccinul din farmaciile din judet, insa la un pret destul de mare ce variaza intre 30 si 35 de lei.

 

In cadrul campaniei de vaccinare gratuita a Ministerului Sanatatii vor fi imunizate persoanele cu varsta peste 65 de ani, cei care sufera de boli cronice,, boli metabolice, copiii si batranii institutionalizati si personalul medical.

Reporter: Cătălina Sandu

Imagine: arhivă

 

 

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe