PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VACCINAREA PROFESORILOR REDEVINE PRIORITATE

VACCINAREA PROFESORILOR REDEVINE PRIORITATE

de Andrei Oprescu
6 vizualizări

Revenirea elevilor și a profesorilor în școli și cazurile de COVID-19 apărute în rândul acestora în ultima săptămâna le-au trezit la realitate autoritățile. Deși profesorii ar fi trebuit să fie primii pe listele de vaccinare, înainte de redeschiderea școlilor, acest lucru nu s-a întâmplat. Acum, Sorin Cîmpeanu anunță vaccinarea cu prioritate a personalului din instituțiile de învățământ.

SORIN CÎMPEANU, MINISTRUL EDUCAȚIEI

Din analiza făcută astăzi, 21 Februarie, împreună cu CNACV, rezultă ca este posibil ca vaccinarea prioritară a personalului din sistemul de învatamant să demareze chiar în această săptămână. Pentru programare, va trebui ca fiecare ISJ și fiecare universitate să furnizeze cât mai rapid către DSP listele nominale cu personalul din învățământ care dorește să se vaccineze în aceste centre dedicate (grupat în funcție de vârstă, sub și peste 55 ani). Operațiunea va dura cca. o săptămâna. Locațiile centrelor locale de vaccinare prioritară a personalului din învățământ sunt deja cunoscute (spre exemplu, pentru București, se are în vedere organizarea a 22 de linii de vaccinare în complexul ROMEXPO).

Potrivit datelor făcute publice de Ministerul Educației, până acum s-au vaccinat 42.000 angajați ai sistemului de învățământ, din care 21.000 au făcut și rapelul. Acest număr nu include personalul din învățământul superior medical – personal care, deși este angajat în sistemul de învățământ, a fost înregistrat la vaccinare în categoria “personal medical”. În acest moment, în platforma de vaccinare s-au înregistrat 128.817 angajați din sistemul de învățământ (fără medicii din învățământul superior medical).

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe