PRIMA PAGINĂ » Stiri » DAMBOVITA » VAL DE VIROZE ŞI ÎN ACEST SEZON

VAL DE VIROZE ŞI ÎN ACEST SEZON

de Andrei Oprescu
25 vizualizări

Deşi până acum am avut parte de o iarnă destul de blândă, medicii s-au confruntat cu mai multe valuri de internări din cauza virozelor agresive de sezon, dar şi a cazurilor de gripă clinică. Specialiştii vorbesc despre mutaţii suferite de virusul gripal, tocmai de aceea au recomandat înca de la debutul sezonului vaccinarea antigripală. Virusurile gripale sunt în continua schimbare, iar conţinutul vaccinului gripal este revizuit în fiecare an şi, uneori, este actualizat.
De la începutul sezonului erau confirmate la finele lui 2018, 49 cazuri de gripă:

  • 9 cazuri gripa cu virus AH1
    -14 cazuri gripa cu virus AH3
    -25 cazuri gripa cu virus A nesubtipat
  • 1 caz gripa cu virus B
    Din fericire niciun deces nu a fost confirmat cu virus gripal. Şi numărul virozelor a fost unul alarmant. De la an la an infecţiile acute respiratorii se manifestă din ce în ce mai puternic, spun medicii şi asta din cauza imunităţii scăzute, dar şi a mutaţiilor suferite de virus. Şi la secţia de boli infecţioase a Spitalului Judeţean Târgovişte medicii s-au confruntat cu o avalanşă de internări.
    Vaccinul antigripal oferă cea mai bună protecţie împotriva gripei sezoniere şi reduce semnificativ răspândirea virusurilor gripale. Cu cât se vaccinează mai multe persoane, cu atât sunt mai mici şansele ca gripa să se răspândească în comunitate. Până la data de 23.12.2018 au fost vaccinate antigripal 1.176.452 persoane din grupele la risc, cu vaccin distribuit de Ministerul Sănătăţii.

Mai multe stiri

Acest website folosește cookies pentru a imbunătații experiența utilizatorilor. Presupunem că esti de acord, însă poți ai opțiuni Accept Află mai multe